Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tandpasta start-up ruimt 4.100 kilo oceaanplastic op

Tandpasta start-up Smyle ruimde in januari samen met Plastics For Change 4.110 kilo ronddrijvend plastic op. Medeoprichter Almar Fernhout van Smyle: "We zijn blij dat deze boodschap zo aanslaat, want het is hard nodig. Hopelijk verdwijnt al dat onnodige plastic zo snel mogelijk uit alle persoonlijke verzorgingsproducten."

Het in Amsterdam gevestigde merk, dat duurzame plasticvrije tandpasta in tabletvorm en andere mondverzorgingsproducten maakt, doet vaker dergelijke acties. Dit keer werd er voor elke in hun webshop geplaatste bestelling één kilo plastic opgeruimd. Zo willen ze hun boodschap over een schonere wereld verspreiden en mensen helpen minder plastic te gebruiken in hun dagelijkse leven.

De keuze voor partner Plastics For Change was snel gemaakt. Zij halen namelijk wereldwijd plastic uit onze waterwegen om de vervuiling van onze oceanen te beperken. Plastics for Change zorgt daarnaast lokaal voor betere, eerlijkere werkomstandigheden voor afvalinzamelaars. 

Hun Chief Impact Officer Shifrah Jacobs zegt over de samenwerking: "Het is fijn dat Smyle zich herkent in onze missie: een groenere toekomst en betere kansen voor de meest gemarginaliseerde groepen mensen. We zijn er als organisaties allebei van overtuigd dat commercie daarin een positieve rol kan spelen voor zowel mens als planeet."

Voor meer informatie:
Almar Fernhout
SMYLE
06 47033547
almar@wesmyle.com 
www.wesmyle.com 

Publicatiedatum: