Ompakken van (biologische) poeders en capsules in pouchzakjes en potjes

Tholen - Er zijn geen minimale ordervolumes die RL Pack hanteert. En dus is het onlangs gestarte bedrijf ook interessant voor start-ups die hun afvulwerk willen uitbesteden. "Als je de droom hebt om een mooi product op de markt te brengen, is het jammer als je zes uur per dag bezig bent met het inpakken van je producten. Die tijd zou je eigenlijk bezig willen zijn met het zoeken naar afzetmarkten en het vinden van klanten", legt Leonie Saelman uit.

Raymond en Leonie zijn nu een maand of twee onderweg met hun bedrijf. Nu werken ze nog vanuit een tijdelijke productiehal, half april verhuist het bedrijf naar een eigen pand in Haaksbergen, dat op dit moment wordt gebouwd.

Dienstverlener voor start-ups
Vanaf de start heeft RL Pack zich gefocust op biologische producten. Het Skal-certificaat werd snel behaald en dat heeft er alles mee te maken hoe het bedrijf is ontstaan, vertelt Leonie. “Vanuit de functie van logistiek manager bij een groothandel in biologische producten zag mijn man dat er ontzettend veel aanvragen kwamen van kleine bedrijven met nieuwe producten. En hij ontdekte ook dat zij nergens terecht konden om hun producten te laten afvullen, omdat de meeste verpakkingsbedrijven als minimum een behoorlijke ordergrootte vragen. Met RLPack willen wij hier op inspringen en deze bedrijven ontzorgen door geen minimale orderhoeveelheid te vragen. Het is onze droom en ambitie om de beste dienstverlener te zijn."

Capsules in pouchzakjes
Leonie vertelt dat het bedrijf een warme start heeft gehad. Er komen veel aanvragen binnen vanuit Nederland en daarbuiten. Zo wordt er een grote verscheidenheid aan producten verwerkt. "We zien veel gemalen kruiden en poeders. We werken bijvoorbeeld voor een partij die gemixte poeders (eigen recept) door ons laat verpakken voor sportdranken. Voor een groothandel in biologische producten verpakken wij de top 50 van hun meest verkochte producten t.b.v. hun voorraad. Verder vullen we ook vaak capsules af in zowel potjes als pouchzakjes. Dat laatste is een voordeel als onze klant aan consumenten verkoopt, want dat scheelt hen geld in de verzending ten opzichte van potjes (brievenbuspost)." 

Natuurlijk kunnen er ook grote aantallen worden afgevuld en verpakt benadrukt Leonie. "Alles wordt bij ons halfautomatisch ingepakt en we zijn bezig om voor een aantal productgroepen volautomatische machines aan te schaffen.”

Voor meer informatie:
RL Pack
Smederijstraat 2-7
7482 PZ  Haaksbergen
06 510 735 89
info@rlpack.nl
www.rlpack.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven