Arthur Hartman: "Je moet zorgen voor voer met een goede opneembaarheid"

Yarrah in hondenpoep-item van EditieNL

In RTL-programma EditieNL zat afgelopen dinsdag het item 'Hond is stikstoffabriek'. Hierin was een rol weggelegd voor Yarrah. Arthur Hartman, kwaliteitsmanager van Yarrah Dierenvoeding, legt uit dat het van belang is om goed biologisch opneembaar voer te geven aan de hond.

Hondenpoep zorgt niet alleen voor overlast, maar het kan ook de natuur beschadigen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Gent. De uitwerpselen stoten stikstof en fosfor uit en dat kan onder meer een negatief effect hebben op de biodiversiteit.

Naast ecoloog Wieger Wamelink komt in het EditieNL-item dus ook Arthur Hartman aan het woord. De kwaliteitsmanager van Yarrah geeft aan dat op dierenvoeding veel aan te passen is. Zo kun je kiezen voor hondenvoer met goed opneembare eiwitten, zodat de hond minder poept. "Wil je de ontlasting van je dier beïnvloeden, dan moet je zorgen voor voer met een goede opneembaarheid. De hond poept meer dan 10% extra uit bij slecht opneembare eiwitten. Zorg dus voor goed voer." In het item toont hij welke vezelrijke ingrediënten Yarrah in het voer verwerkt: hele maïskorrel, hele lupine, hele rijst en hele haver. "Met goede vezels, daardoor goed opneembaar en daardoor minder ontlasting."

Arthur adviseert om zelf goed naar de voedingsstoffen te kijken. "Er staat vaak wel op de verpakking dat er eiwitten inzitten, maar niet of die opneembaar zijn. Hydrolisaat is bijvoorbeeld een dierlijk eiwit dat slecht opneembaar is. Je eet dan veel, maar poept ook veel uit. Dat wil je niet hebben: je wilt dat een dier echt wat heeft aan zijn voeding."

Twee dagen na de uitzending geeft aan blij te zijn dat Yarrah aan kon sluiten bij dit Editie NL-item. "Hierdoor hebben wij kunnen vermelden dat als je goed biologisch opneembaar voer geeft, zonder goedkope vulmiddelen, je hond minder ontlasting geeft en dat is sowieso overal beter voor. Alle grondstoffen worden hierdoor beter benut."

Klik hier om het item terug te kijken (start halverwege de aflevering).

Voor meer informatie:
arthur.hartman@yarrah.com
www.yarrah.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven