Rigoni di Asiago neemt het Franse Saveurs&Nature over

Rigoni di Asiago, het Italiaanse biologische bedrijf van de familie Rigoni, moedermerk van Nocciolata, Fiordifrutta en Mielbio, heeft 100% van Saveurs&Nature verworven, het prestigieuze Franse bedrijf gespecialiseerd in biologische chocolade.

Rigoni di Asiago, opgericht in 1923, is momenteel een van de belangrijkste biologische producenten in Europa. Als pionier op het gebied van bio zijn de merken niet alleen in Italië, maar ook op de internationale markten verkrijgbaar. De Franse markt is momenteel de belangrijkste exportmarkt voor het bedrijf, waar zijn palmolievrije Nocciolata spread het tweede meest populaire broodbeleg is geworden (het eerste op de biologische markt).

Andrea Rigoni is CEO van Rigoni di Asiago.

Saveurs&Nature, opgericht in 2001, belichaamt de waarden van haar oprichters, Valérie en Jean-Michel Mortreau, die behoren tot een familie van landbouwers die diep overtuigd zijn van het belang van biologische landbouw. De onderneming is ontstaan in de keuken van het biologische restaurant 'RestObio' in St Herblain, waar de oprichters biologische pralines maakten om samen met koffie aan te bieden. Het succes van deze pralines was zo groot dat de familie Mortreau besloot om zich volledig toe te leggen op de productie van 100% biologische chocolade. In de loop der jaren werden hun prestigieuze producten met groot succes geïntroduceerd bij de gespecialiseerde handel. De onderneming heeft op dit moment 70 mensen in dienst, waaronder 32 'Maitres Chocolatiers'.

Gedeelde waarden en complementaire producten
Andrea Rigoni, CEO van Rigoni di Asiago, vertelt over de overname: "Toen ik Jean-Michel Mortreau ontmoette, werd ik getroffen door de gelijkenis van onze ondernemersachtergronden en de punten van overeenkomst tussen het DNA van Saveurs&Nature en onze manier van kijken. Beiden zijn we gericht op de verlangen om een betere wereld te creëren door biologische producten aan te bieden die goed zijn voor onze consumenten en voor de planeet."

Jean-Michel Mortreau reageert als volgt: "De verkoop van ons bedrijf was een beslissing die we al lang hadden genomen en we hebben ervoor gekozen om dit te doen in het belang van het bedrijf en zijn werknemers. Ik had heel duidelijke ideeën en mijn wens was om mijn bedrijf over te dragen aan een familie die onze waarden deelde en die al veel ervaring had in de biologische landbouw. Mijn ontmoeting met Andrea Rigoni was doorslaggevend wat betreft het delen van waarden en visie. Bovendien ontdekte ik een bedrijf waarvan de omvang en de complementariteit van producten en vaardigheden boeiende perspectieven bieden voor het Saveurs&Nature-team."

Een overdracht met belangrijke plannen
Met de integratie van Saveurs&Nature in haar bedrijf versterkt Rigoni di Asiago haar marktpositie zowel in Frankrijk als internationaal. Het plan is om de groei van Saveurs&Nature voort te zetten via gespecialiseerde distributie in Frankrijk en daarbuiten, en hun expertise en vaardigheden te combineren om innovatie te versnellen. In de productielocatie in Montrèverd zal de focus liggen op de ontwikkeling van biologische chocolade.

"We willen een sterke samenwerkingsrelatie opbouwen met het Saveurs&Nature-team om een familiale werkomgeving te creëren, net zoals we dat bij Rigoni di Asiago hebben gedaan. Samen kijken we uit naar een toekomst vol innovatie", verklaart Andrea Rigoni.

Voor meer informatie: www.rigonidiasiago.nl en www.saveursetnature.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven