Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vier nieuwe biologische bone broths

Mattisson heeft vier nieuwe biologische bone broths ontwikkeld. Hierbij gaat het om Biologische Vis Botten Bouillon, Biologische Runder Botten Bouillon, Biologische Kalfs Botten Bouillon en Biologische Botten Bouillon Gevogelte.

Bottenbouillon, oftewel Bone Broth, wordt verkregen door de botten van dieren gedurende een langere periode langzaam te koken. De voedingsstoffen trekken in de kookvloeistof en hierdoor ontstaat een voedende bouillon met eiwitten, vitamines en mineralen. Bone Broth wordt vaak gebruikt als basis van soepen, sauzen of risotto. Bottenbouillon is minder sterk van smaak dan een bouillonblokje, maar wel een stuk gezonder. Je kunt de bouillon zelf verder op smaak brengen met zout, peper en andere kruiden.

Fond
De bone broths van Mattisson zijn verder ingekookt dan normale bouillon en daarom spreken we van een fond. Een fond is dikker omdat het meer gelatine bevat, donkerder van kleur en voller van smaak dan gewone bouillon. Om het te gebruiken als bouillon hoeft er enkel water aan de fond te worden toegevoegd.

Broffee
Bone broth wordt naast bouillonbasis ook steeds vaker gebruikt als gezondheidsdrank. Zo kun je het bijvoorbeeld toevoegen aan je koffie om er een energierijke 'broffee' van te maken. De combinatie van cafeïne en collageen verandert je koffie in een superfood.

De basis
De visvariant van deze kant en klare drinkbouillon is gemaakt van de visgraten van zalm. De rundervariant is gemaakt op basis van runderbeenderen, voor de Kalfs Botten Bouillon wordt gebruik gemaakt van kalfsbeenderen en de kipvariant is getrokken uit het kippenkarkas.

Alle potten bevatten 240 milliliter bottenbouillon.

Voor meer informatie:
Fay Voorzanger
Mattisson Healthcare
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
030 6017378
fay.voorzanger@mattisson.nl 
www.mattisson.nl