Tanzania zet in op biologische landbouw

Tanzaniaanse belanghebbenden in de landbouwsector hebben opgeroepen tot het opstellen van een nationaal beleid voor biologische landbouw, om te helpen bij het reguleren en benutten van het concurrentievoordeel dat de biologische landbouw biedt.

Bakari Monyo, CEO van de Tanzania Organic Agriculture Movement (TOAM), zei dat het gebrek aan een samenhangend voedselbeleid dat alle beleidsterreinen beslaat, de landbouwproductie in het land ondermijnt: "Het voedsel dat we eten en de voedselsystemen waarvan we genieten, worden gevormd door een verscheidenheid aan verschillende beleidskaders, zoals landbouw, land, gezondheid, milieubescherming en andere. In het geval van een slechte productiviteit kan niemand verantwoordelijk worden gesteld."

Bakari zei dat de Alliance for Food Sovereignty in Africa (AFSA) en andere partners in 24 Afrikaanse landen - waaronder Tanzania - een gezamenlijk onderzoeksproces hebben ondernomen om instrumenten te identificeren die nodig zijn om duurzame voedselsystemen in Afrika tot stand te brengen. In Tanzania keek het onderzoek naar voedselsystemen, wettelijke kaders en beleidskaders. Uit het onderzoek bleek dat er potentiële synergieën zijn die kunnen worden benut om het voedselsysteem te verbeteren.

Bron: ippmedia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.