Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Verbruggen, Verbruggen Paddestoelen:

"Biologisch geteelde oesterzwam sterk in opmars"

De ‘kerstdrukte’ is nu echt losgebarsten binnen Verbruggen Paddestoelen. Na een periode van gedegen voorbereiding lopen de oogst en afzet voorspoedig. "We telen op meerdere teeltlocaties biologisch geteelde oesterzwammen. Uniek aan ons bedrijf is dat het de hele keten beheerst, het biologische substraat wordt geproduceerd door de aan ons gelieerde onderneming Veme Specials", vertelt John Verbruggen. Naast de grijze oesterzwam worden de trompet, limoen-gele en zalm-roze oesterzwam op biologische wijze gekweekt.

Een recente noviteit is de toepassing van groeibelichting voor een nog betere kwaliteit van haar producten. Daarnaast heeft de teler nog een nieuwtje te melden. Naast GlobalGAP, Planetproof, Fair Produce is het bedrijf als eerste Nederlandse biologische oesterzwammenteler FSSC 22000 gecertificeerd. "We zijn hier erg trots op en bedanken Bast Kwaliteitsbeheer voor de begeleiding. Naast onze reguliere afzet biedt deze certificering ook ruimte voor nieuwe afzetkanalen waar de FSSC 22000 certificering een vereiste is. 

Voor meer informatie:
Verbruggen Paddestoelen
Telefoon: 0413 – 211 893
Sales@verbruggen-paddestoelen.nl 

Publicatiedatum: