Regio Valencia loopt voorop in biologische land- en tuinbouw

De biologische land- en tuinbouw in Valencia is in de afgelopen vijf jaar met 81,2% gegroeid, meer dan waar ook in Spanje. De groei ligt nu ook boven het Spaanse gemiddelde, dat op dit moment 20,7% bedraagt. De enorme toename van de biologische teelt in de regio is te danken aan de lancering van een ecologisch productieplan ten bedrage van 78,76 miljoen euro om de biologische landbouw te bevorderen, certificering te verlenen en producenten te helpen bij de omschakeling.

Uit het verslag over de ecologische productie van het ministerie van Landbouw blijkt dat het aantal marktdeelnemers in de biologische landbouw met 46,1% is gestegen, terwijl dat in de rest van het land slechts 25,9% was. Valencia heeft 626 miljoen euro omgezet, dat is 19,6% van de in totaal 3,1 miljard euro voor het hele land.

In totaal wordt in Valencia 146.757 hectare land biologisch bewerkt, waarmee het na Catalonië, Castilië-La Mancha en Andalusië de vierde grootste regio van Spanje is.

Bron: theolivepress.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.