Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maaltijdpakketten voor supporters van veganistische groententeelt

Tholen - 260 pakketten met 'biovegan' groenten werden vorige week verstuurd naar consumenten die de crowdfunding steunen van akkerbouwbedrijf Zonnegoed in Ens. De pakketten, met daarin genoeg groenten voor twee maaltijden, inclusief recept, werden enthousiast ontvangen, vertelt teler Joost van Strien. 

"Tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties gekregen. Natuurlijk doen mensen niet alleen mee aan de crowdfunding om deze box te ontvangen, ze doen het vooral om onze doelstellingen te steunen." Bij Zonnegoed wordt er in de teelt alleen gebruik gemaakt van plantaardige meststoffen. Afgelopen zomer ontving het bedrijf als eerste in Nederland het BioCyclicVegan keurmerk. De nieuwe manier van telen kan op veel belangstelling rekenen. "Mensen die ervan horen zijn vaak direct enthousiast", vertelt Joost.

Gemak in een box
"Als ik van mezelf uitga is het bedenken wat ik ga maken de grootste drempel bij het koken. Als ik dat eenmaal weet en alle ingrediƫnten in huis heb, dan is het koken zo gebeurd. Met deze maaltijdboxen bieden we de consument gemak. We stoppen er een recept in en alle ingrediƫnten."

Voor de Kerst worden er nog ruim 100 pakketten ingepakt en verstuurd en in de toekomst gaat het bedrijf ermee door. "Op deze manier kunnen we een deel van onze producten rechtstreeks aan de consument leveren."

Voor meer informatie:
Joost van Strien
Zonnegoed
Oud Emmeloorderweg 34
8307 RA Ens
+31 (0)6 17234866
joost@zonnegoed.nl 
www.zonnegoed.nl