Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biomimetics and Dextrous Manipulation Lab - Stanford University

Ingenieurs ontwikkelen robothand met op gekko geïnspireerde grip

Ontwikkelaars van robothanden en -grijpers hebben één gemeenschappelijke vijand: de tomaat. Er zijn al robotgrijpers gepresenteerd die een ei of basketbal op kunnen pakken, maar het is onwaarschijnlijk dat één grijper tot beide handelingen in staat is. Dit betekent dat producten die zich hier tussenin bevinden nog altijd een grote uitdaging vormen.

Wilson Ruotolo, promovendus van het Biomimetics and Dextrous Manupulation Lab van Stanford University: "We wilden manipulators  ontwikkelen die zowel behendig als robuust waren."
De 'farmHand' is hiervan het resultaat. Deze robothand werd ontwikkeld door Ruotolo en Dane Brouwer, die eveneens als promovendus verbonden is aan het Biomimetics and Dextrous Manipulation Lab van Stanford. In testen toonden de ingenieurs aan dat de robothand in staat was een verscheidenheid aan producten te hanteren, waaronder rauwe eieren, druiventrossen, borden, glazen met drank, basketballen en zelfs een haakse slijpmachine. 

De vingers van de robothand zijn bekleed met een op de gekko geïnspireerd hechtmiddel. Dit goed hechtende maar niet klevende materiaal is gebaseerd op de structuur van de tenen van de gekko en werd het afgelopen decennium onder leiding van Mark Cutkosky, die tevens medeauteur van deze studie was, ontwikkeld door het Biomimetics and Dextrous Manipulation Lab.

Bron: news.stanford.edu

Publicatiedatum: