Eosta is klaar voor plasticvrij verpakte groenten en fruit in 2022

PaperBox en PaperPack volgen Natural Branding in plasticvrij verpakken

Tweederde van de plasticverpakkingen in supermarkten kan niet gerecycled worden, meldden media onlangs. Als het aan biologische specialist Eosta ligt, hoeft dat ook niet meer. Dankzij nieuwe innovaties kan Eosta al haar verse groente en fruit nu plasticvrij aanbieden. Naast Natural Branding lasermerkjes heeft Eosta nu papieren flowpacks en doosjes in verschillende formaten, als nieuwe plasticvrije opties. Populaire producten als biologische tomaat, bessen en avocado worden nu nog vaak in plastic verkocht.

Verbod op plastic AGF verpakkingen in Frankrijk
Volgens Eosta ergeren veel consumenten zich aan de plasticvloed in supermarkten, zeker voor biologische groente en fruit. "Supermarkten verpakken biologisch fruit vaak om het te onderscheiden van gangbaar. Dat is zonde van zo’n duurzaam product, want veel plastic komt helaas in het milieu terecht. In Europa is 40% van alle plasticafval afkomstig van voedselverpakkingen. Veel landen nemen daarom stappen om de plasticstroom in te tomen. Frankrijk loopt voorop: daar worden plasticverpakkingen voor groente en fruit vanaf 1 januari 2022 verboden."

Natural Branding
Eosta, internationaal distributeur van biologische groente en fruit in Waddinxveen, is klaar voor Frankrijk en de rest van wereld. Eosta’s meest radicale oplossing is (sinds 2016) Natural Branding, lasertatoeages op groente en fruit. Eosta introduceerde deze als eerste in Europa grootschalig op bio producten. Met Natural Branding zet je het verschil op de schil en is er geen verpakking nodig. In de afgelopen vijf jaar zijn hiermee 30 miljoen verpakkingsunits bespaard en 1,5 miljoen kilo CO2.

Nieuwe plasticvrije flowpacks en meer
Biologische tomaten, appels en andere producten worden nog massaal verpakt in de populaire flowpacks: schaaltjes met plasticfolie eroverheen. Zachtfruit als blauwe bessen zit vaak in plastic bakjes. Dat hoeft nu niet meer, vertelt Eosta’s verpakkingsmanager Paul Hendriks. Eosta ontwikkelde afgelopen jaren verschillende opties met papier en karton materiaal voor zachtfruit, hardfruit en andere producten: PaperPack, PaperBox, PaperSleeve en PaperShaker. Met name PaperPacks hebben de potentie om miljoenen flowpacks te vervangen. Onderaan vindt u meer informatie over deze opties.

De bal ligt bij de supermarkt
Uiteindelijk is de keuze aan de retail: de supermarkt of de natuurvoedingswinkel bepaalt welke verpakking het wordt. Prijsverschillen, marketing, houdbaarheid, functionaliteit en efficiëntie spelen hierin allemaal een rol. Voor Eosta is de keuze echter duidelijk. Paul Hendriks: "De meest duurzame verpakking is geen verpakking! We blijven daarom altijd zoeken naar nieuwe, betere oplossingen."

Overzicht van Eosta’s plasticvrije opties:
PaperPack (nieuw): een echte flowpack van papier met een dun netje van viscose waarachter het product goed zichtbaar is. Superefficiënt en volautomatisch. Voor producten als biologische appels, peren, tomaten, avocado, limoen en citroen.

PaperPack

PaperBox (nieuw): een fraai, culinair ogend papieren/kartonnen doosje in drie formaten. Bevat geen plastic, toch is het product goed zichtbaar. Makkelijk om een private label te maken voor de klant. Voor producten als biologische blauwe bessen, gember, kurkuma, dadels of passievrucht.

PaperBox

Natural Branding: de beroemde verpakkingsvrije oplossing met laser, voor producten als biologische avocado, mango’s, kiwi’s, pompoen, zoete aardappel, gember en veel meer.

Natural Branding

PaperSleeve: papieren/kartonnen doosjes met een open wikkel eromheen, voor biologische appels en peren of andere grote vruchten.

PaperSleeve

PaperShaker: shakers van papier/karton voor snackproducten zoals druiven.

PaperShaker

Andere plasticvrije opties: papieren/kartonnen carrytrays met een handvatje, dadeldoosjes, physalisschalen en viscose-netjes voor citrusvruchten.

Voor meer informatie:
Eosta
+31 (0)180 63 55 00
info@eosta.com
www.eosta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven