Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijnboer Neleman vestigt record met sharefunding: 5 miljoen euro opgehaald

Neleman zet een record: €5.000.000 opgehaald via sharefunding in minder dan 12 maanden dankzij 3.000 nieuwe mede-eigenaren. Neleman Organic Vineyards coöperatie heeft in drie verschillende sharefunding rondes een totaal bedrag van €5.000.000 opgehaald. Dit is een Nederlands record.

Ronde 1 en 2
In ronde 1 kreeg Neleman 938 nieuwe eigenaren die maar liefst 1 miljoen euro investeerden. Daarmee werden schulden afgelost voor onder meer de grond in Spanje. En ontstond er ruimte voor groei. Met het geld van de tweede sharefunding ronde werden diepte-investeringen gedaan. Onder meer in een eigen warehouse in Zutphen, in de verduurzaming van de bodega in Spanje en in het assortiment. Neleman maakt nu niet alleen biologische wijn in Spanje maar ook in Frankrijk en Italië. Dit spreekt een geheel nieuwe doelgroep aan.Toenemende vraag naar bio-wijn
De groeispurt gaat verder, in antwoord op de toenemende vraag naar biologische kwaliteitswijnen zijn zes nieuwe Neleman wijnen in de schappen van meer dan 700 Jumbo-vestigingen geplaatst en heeft Hema twee Neleman wijnen toegevoegd aan het al bestaande assortiment van Neleman. Ook in de natuurvoeding en speciaalzaken groeit de vraag naar Neleman wijn en de export gaat inmiddels naar 30+ landen.

De vraag naar biologische wijn wordt steeds groter. Het assortiment biologische Neleman wijnen groeit mee. Daarom wil Neleman een bottelarij in Spanje overnemen om de keten van druif tot fles nóg korter en efficiënter te maken.

Verduurzaming
De teller stond na ronde 2 op 2.506 mede-eigenaren. Doel is 10.000 mede-eigenaren in 2023. Zodat er nóg meer en sterker invloed uitgeoefend kan worden op de wijnwereld om sneller te verduurzamen. En om nog meer wijnen te maken en het merk Neleman breder te lanceren, in Nederland en daarbuiten.

Samen met CarbonCloud - bekend van Oatly - is de CO2-uitstoot per gemaakte fles wijn in kaart gebracht en nu wordt gewerkt aan concrete vervolgstappen: niet alleen compenseren maar vooral ook reduceren en op weg naar CO2-negatief.

Voor meer informatie: [email protected] en www.neleman.org 

Publicatiedatum: