Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse vegan chocoladerepen bij AH in de schappen

Het Britse merk Raw Halo introduceert hun veganistische chocoladerepen bij Albert Heijn in heel Nederland. Het merk werd in 2015 opgericht door Meg Chapman. Inmiddels liggen de repen in ruim 3.000 winkels in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Geproduceerd in Nederland
De lancering van de repen bij Albert Heijn heeft een extra Nederlands tintje omdat de repen worden geproduceerd in samenwerking met een sociale chocoladefabriek in Zuid-Holland. De timing van de lancering valt samen met een nieuwe focus van Albert Heijn om hun assortiment veganistische producten uit te breiden om aan de groeiende vraag te voldoen.

Vier repen
Met de lancering liggen vier van Raw Halo's 70 grams chocoladerepen in de winkels. Het gaat om Mylk & Vanille 70g; hun best verkochte melkchocolade alternatief. Een romige veganistische chocoladereep, gemaakt met biologische cacao, kokossuiker, geroomde kokosnoot en lucuma poeder. Verder is er de Mylk & Roze Himalaya Zout 70g; romige veganistische chocolade, met toegevoegd roze Himalaya zout. De andere twee repen zijn dark. Dark 76% 70g heeft een rijke en fruitige cacao en kokossuiker. Tot slot is er Dark & Salted Caramel 70g; zachte donkere 76% chocolade met toegevoegde vegan karamel smaak en roze Himalaya zout.

Het geheim van Raw Halo's repen is volgens de fabrikant de unieke mix van biologische plantaardige ingrediënten, waaronder rijke en fruitige single-origin cacao en kokossuiker met karamelnoten.

Duurzaamheid
Raw Halo betrekt zijn ingrediënten van kleine, biologische telers die hun product voor een eerlijke prijs verhandelen en hun gemeenschappen goed behandelen. Ze produceren de chocolade in samenwerking met een sociale onderneming.

De verpakkingen van Raw Halo zijn 100% duurzaam en recyclebaar en volledig plasticvrij. Dankzij een partnerschap met One Tree Planted plant Raw Halo een boom in Peru of Indonesië voor elke vijftig verkochte repen, waardoor er nu al meer dan 27.000 bomen zijn geplant. 

Voor meer informatie: www.rawhalo.com

Publicatiedatum: