Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Neuner's kruidenthee in Nederlandse verpakking

Tholen - De drie populairste theesmaken van Neuner's zijn nu verkrijgbaar in een Nederlandse verpakking. "Daarmee moeten de theeën van het van oorsprong Oostenrijkse merk verder voet aan de grond krijgen in Nederland en Vlaanderen," vertelt distributeur Miranda Peereboom.

Oostenrijkse thee
De familie Neuner is al vijf generaties bezig met kruiden voor de gezondheid. Hans Neuner (1917-1994) was natuurgenezer en zijn dochter kwam met het idee om kruidenthee voor dagelijks gebruik te maken. Miranda Peereboom ontdekte de thee toen deze enkele jaren geleden nog op heel kleine schaal bij schoonheidssalons in Nederland werd verkocht. Ze besloot contact op te nemen met Neuner's om de kruidenthee breder op de Nederlandse markt te zetten, omdat ze overtuigd was van het product. "Nu is er wel wat meer aanbod van kruidenthee maar ik ben in het begin erg aan het zoeken geweest. Deze producten zijn mij zo goed bevallen, dat ik het graag wil delen. Mijn droom is om deze thee over het hele land en in Vlaanderen te verspreiden."

Nederlandse verpakkingen
Lagen de theeën ooit bij enkele schoonheidssalons, als het aan Miranda ligt komen ze nu in de schappen bij natuurvoedingswinkels en speciaalzaken op het gebied van gezondheid en welzijn. Een belangrijke stap om dat voor elkaar te krijgen zijn de Nederlandse verpakkingen. "Dat maakt het voor retailers makkelijker om in elk geval deze drie theeën in het schap te zetten."

De drie theesmaken die een Nederlandse verpakking hebben gekregen zijn Rode Klaver, Gember Kurkuma en Groene Maté. "Rode Klaver is een uniek product. Ik heb deze kruidenthee nog niet in zakjes gezien. De rode klaver is rijk aan isoflavonen (fyto-oestrogenen). Dat kan helpen de hormonen in balans te brengen. Deze kruidenthee zou bijvoorbeeld overgangsklachten verminderen. 

De Groene Maté staat bekend om de ontgiftende en activerende werking. De maté is een plant uit Zuid-Amerika die een meer opwekkende werking heeft dan de thee die we in Europa gewend zijn.

De Gember Kurkuma is gekozen om dat die theesmaak in Nederland veel mensen aanspreekt. Toch zullen mensen bij het proeven van deze thee verrast zijn. Want behalve gember en kurkuma zitten er in totaal twaalf kruiden in verwerkt die van de kruidenthee een smakelijke mix maken."

Uitgebreid assortiment
In totaal telt het assortiment van Neuner's negentien producten. Miranda vertelt: "De rode klaver, gember-kurkuma en de groene maté-thee zijn onderdeel van een groepje van zes. De andere zijn venkel, kamille en pepermunt. 

"Dan zijn er drie smaken speciaal voor moeder en kind. Een zwangerschapsthee, borstvoedingsthee en een babythee. Deze theesmaken worden in het lab extra gecontroleerd op hun zuiverheid en kwaliteit om een veilig product voor moeder en kind te waarborgen."

"Acht smaken zijn gericht op het welzijn. Ze zijn gericht op de luchtwegen, de maag, energie, ontspanning, het immuumsysteem, op gewicht blijven door het metabolisme actief te houden en er zijn er een aantal bedoeld om te ontgiften."

Tot slot zijn er enkele traditionele theesmaken zoals een huisthee en een negenkruidenthee, met de door Hans Neuner meest gebruikte kruiden voor de gezondheid. De ontbijtthee is het oudste recept van het merk. Hans Neuner verkocht deze receptuur 70 jaar geleden al als losse thee. Nu hebben we deze thee in zakjes."

Voor meer informatie:
Miranda Peereboom
Neuner's 
0226-712312
info@neuners.nl
www.neuners.nl