Herfstperiode vraagt om specifieke olijfolie

Tholen - Bio Planète heeft verschillende olijfoliën in het aanbod die goed bij deze herfstperiode passen. "Als je het over het herfstseizoen heb denk ik meteen aan onze olijfoliën op basis van noten. We bieden een brede range aan notenoliën: walnootolie, pindaolie en amandelolie. Allen van de eerste koude pressing. En de geroosterde oliën: pompoenpitolie, sesamolie, walnootolie en hazelnootolie", vertelt Christin Rasper vanuit het Duitse Lommatzsch.  

De walnootolie van de eerste koude persing is goed te combineren met koude gerechten, zoals veldsla of over warme gerechten alvorens deze te serveren. "De pindaolie van de eerste koude persing heeft een discrete pindageur en vormt een geweldige aanvulling op vlees, vis, groenten en wokgerechten. De amandelolie is een milde olie voor fijnproevers. Met zijn delicate amandelsmaak, is deze olie ideaal voor de bereiding van salades, vis- en groentegerechten."

De geroosterde pompoenpitolie heeft volgens Christin een subtiele smaak. "Deze past goed bij sla, rauwe of gekookte groenten, gepofte aardappelen, geitenkaas en bij goudbruin geroosterde kip." Wat is er zo bijzonder aan geroosterde sesamolie? Christin: "Geroosterde sesamolie geeft een voller aroma vrij, als hij licht geroosterd is. Dit is een absolute must voor de Aziatische keuken." De geroosterde walnootolie kan bij dezelfde gerechten gebruikt worden als de walnootolie van de eerste koude persing. En dan is er nog de geroosterde hazelnootolie. "Deze gaat perfect samen met wijnazijn van topkwaliteit. Te gebruiken op rauwe en gekookte groenten, vis, vlees en verschillende desserts."

Om zowel winkeliers als inkopers extra te informeren over koudgeperste olijfolie heeft Bio Planète een video gemaakt waarin men uitleg krijgt over de diverse oliesoorten, smaak en eigenschappen. "Deze video is een nuttig hulpmiddel voor zowel de winkeliers als de inkopers. Met deze video leren ze hoe ze de olie moeten proeven en hoe ze goede kwaliteit kunnen herkennen. Na alle proeverijen zijn ze goed voorbereid op vragen van eindklanten en kunnen ze de oliën met speciale smaken aanbevelen. Uiteraard is deze video ook interessant om aan de eindconsument getoond te worden."

Voor meer informatie: christin.rasper@bioplanete.com en www.bioplanete.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven