Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterford introduceert biodynamische whisky: Luna

Het Ierse bedrijf Waterford Whisky brengt vandaag 'Biodynamic: Luna' op de markt - volgens Waterford 's werelds eerste whisky die gemaakt is van biodynamische gerst. Als onderdeel van haar zoektocht naar de meest natuurlijke smaken van whisky, heeft Waterford Distillery de biodynamische landbouwfilosofie geïntroduceerd in de conservatieve whiskyindustrie.

Het is de nieuwste whisky in de Arcadian serie van de distilleerderij, die draait om de smaken die ontstaan door vergeten manieren van landbouw en zeldzame gerstvariëteiten.

Biodynamische gerst
Voor de Demeter-gecertificeerde 'Biodynamic: Luna' zijn drie Ierse telers - Trevor Harris, John McDonnell en Alan Mooney - de uitdaging aangegaan om biodynamische landbouwpraktijken toe te passen op de gerstteelt.

Aangezien gerst van maltwhisky de meest complexe gedistilleerde drank ter wereld maakt - de bron van zijn smaak - zal biodynamica bijdragen tot een nog zuiverder en intenser expressie. Inderdaad, om de ultieme natuurlijke whisky te creëren.

Mark Reynier, CEO van de Waterford Distillery, legt uit: "Tijdens de jaren '80 was ik getuige van de renaissance van terroir en moderne wijnbouw. Hieruit bloeide de biodynamische landbouw op - een nieuwe filosofie die aanvankelijk vreemd leek, maar na het proeven van de resultaten steeds meer haar waarde bewees. Biodynamisch is immers niet meer dan een op zichzelf staand landbouwsysteem, maar wel een systeem dat bestaat uit de hoogtepunten van 16.000 jaar landbouwoptimalisatie - vallen en opstaan, leven en dood - voordat de wisselvalligheden van industrialisatie en intensivering de individualiteit afstompten."

"In de loop van mijn carrière heb ik het geluk gehad de beste wijnen ter wereld te mogen proeven, en het is dan ook niet verwonderlijk dat biodynamisch steeds meer ingang vindt in de zoektocht naar intensiteit en zuiverheid van smaak. Als dit voor de druif geldt, waarom dan niet voor het graan?"

Over 'Biodynamic: Luna'
Biodynamisch: Luna is gerijpt in een combinatie van 35% first-fill eiken uit de VS; 17% virgin eiken uit de VS;
26% Premium Franse eik; en 22% Vin Doux Naturel eik.

Smaaknotities: abrikozenjam, citroendessertaart, melkchocolade met amandelen, aardsheid, broodpudding, bruine suiker, thee, met intense specerijen, donkere chocolade, een levendige moutigheid en extreme smaak persistentie.

Wereldwijd zijn 21.000 flessen van 'Biodynamic: Luna' verkrijgbaar, met een adviesverkoopprijs van ongeveer 85 tot 95 euro (variërend per locatie).

Voor meer informatie: [email protected] en www.waterfordwhisky.com 

Publicatiedatum: