Ruim aanbod biologische dieetproducten

Pleniday nieuw bij Hygiena

Het merk Pleniday is nieuw bij Hygiena. Pleniday biedt een ruim aanbod aan biologische dieetproducten. Er is voor ieder wat wils: van crackers en koekjes over visconserven tot soep. Al deze producten zijn ofwel suikerarm of verminderd in suikergehalte, ofwel zoutarm, ofwel glutenvrij.

Rens Vanpuyvelde, Product en Brand manager bij Hygiena, licht toe waarom Pleniday in het aanbod opgenomen is: "Pleniday en Hygiena hebben hetzelfde engagement: gezondheid en een gezonde levensstijl staan centraal. Het merk Pleniday heeft dezelfde waarden als onze andere bio-merken die we vandaag al verdelen. De trend naar gezondere en meer dieetproducten en het verminderen van zout en suiker zit in de lift. Pleniday zal een nieuwe hefboom zijn om biologische winkels te helpen consumenten te werven door van de 'glutenvrije' sectie een 'biologische dieetafdeling' te maken."

Van zoutarme soep tot zoutarme vis
Pleniday biedt onder meer zoutarme producten. Start de dag bijvoorbeeld met biologische krokante crackers of eet een zoutarme soep tijdens de lunch. Kies uit een bio gebonden velouté soep met groene groenten of met diverse groenten. Maak je liever zelf je eigen soep? Kies dan voor de bio groentebouillon in blokjes en gebruik de gedeeltelijke zoutvervanger.

Een andere optie zijn de zoutarme visconserven (sardientjes of tonijn). Pleniday geeft de voorkeur aan lokale visserij en de methoden zijn verantwoord: pelagische trawl- en hengelvisserij. Ook aan de sauzen heeft Pleniday gedacht. Van een bio tomatencoulis tot Dijon mosterd.

Suikerarme tussendoortjes
Het aanbod van Pleniday bevat tevens tussendoortjes. Kies voor de bio zandkoekjes met sesamzaad, lijnzaad en chiazaad/ hazelnoot/etherische citroenolie. Deze koekjes hebben een laag suikergehalte (maximaal 5 gram suiker per 100 gram) en bevatten geen toegevoegde suikers.

Snacks met verminderd suikergehalte
Naast de suikerarme koekjes zijn er ook de bio zandkoekjes met haver en chocolade of spelt en hazelnoot. Deze zoetigheden bevatten minimaal 40% minder suiker in vergelijking met gelijkaardige producten. Ook de bio chocopasta met hazelnoot bevat een verminderd suikergehalte.

Glutenvrij snacken
Ook voor glutenvije producten kan men terecht bij Pleniday. Er zijn drie verschillende glutenvrije koekjes: bio zandkoekjes met amandelen en aardamandelen, bio zandkoekjes met citroen en chiazaad en bio zandkoekjes met kokosnoot.

Voor meer informatie: web@hygiena.be en www.hygiena.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven