De Traay introduceert biologische honing uit Nederland

Imkerij de Traay uit de Flevopolder introduceert puur Nederlandse biologische honing exclusief voor Ekoplaza. Met deze Nederlandse honing voegt de Traay een bijzondere soort toe aan haar assortiment. Want het is met ons natte zeeklimaat en schaarse natuur best uitdagend om voldoende biologische honing bij elkaar te krijgen. Net als de andere varianten voldoet ook deze honing aan alle normen voor biologisch imkeren en de hoge kwaliteitsnormen van de Traay.
De honing komt in een 350 grams pot met een herkenbaar Nederlands design. De kenmerkende verpakking is een waardevolle aanvulling in het broodbelegschap.

Speciale editie
Steeds meer consumenten zijn op zoek naar honing uit Nederland. In de speciaalzaken is het aanbod van Nederlandse honing klein en honing met een biologisch keurmerk is nauwelijks verkrijgbaar. De Traay heeft dankzij de langdurige samenwerking met haar imkers een fantastische kwaliteit biologische honing kunnen verzamelen.  
De bijen hebben gevlogen op de linde- en fruitbloesem in het zuiden van Nederland en dat proef je. Deze Nederlandse biologische honing kenmerkt zich door de zachte, frisse fruitsmaak en heeft een lichte appeltoon met een zweem van munt. Erg lekker op warme toast, in een smoothie of in een dressing.

Biologisch imkeren
In Nederland valt het biologisch imkeren onder de Skal, een door de overheid aangewezen onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de hele biologische sector. Skal controleert imkers die biologische honing willen produceren en die regels zijn streng.

De bijenkasten staan in gebieden in een straal van 3 kilometer waarbij het merendeel bestaat uit biologische gewassen en/of spontane vegetatie en gewassen. Voor dat laatste betekent dat er alleen gemaaid, gesnoeid of begraasd mag worden.

De bijen wonen in kasten gemaakt van natuurlijke materialen als hout waarvan de buitenkant is behandeld met verf op waterbasis of lijnoliebasis. De behandeling van ziektes en plagen zijn aan strenge regels gebonden.

Zodra de tijd rijp is en er voldoende honing in de bijenkast zit, start de honingwinning. Daarbij mogen geen bijen worden gedood en mag er geen honing worden gewonnen uit raten met broed.

Voor meer informatie:
www.detraayhoning.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven