Groentespecialist wil ambassadeursrol voor gezonde voeding

ADN aan tafel met de VVD-fractie

Het bezoek van ADN aan het Binnenhof op 30 mei jl. werpt zijn vruchten af. Hierbij deelde ADN groentekistjes uit aan Tweede Kamerleden met de boodschap "Gezonde voeding voor iedereen beschikbaar". Directeur Marco Maasse werd daarop uitgenodigd door de VVD-fractie en sprak met Tweede Kamerlid Peter Valstar. 


ADN-directeur Marco Maasse lobbyde op 30 mei jl. bij Mark Rutte en zette zo de groentespecialisten op de kaart bij de VVD-fractie, foto ADN

"Vanuit ADN stonden er een aantal belangrijke bespreekpunten op de agenda:

Gezonde voeding/gezond leven – Het thema van de actie op het Binnenhof was ‘Gezonde voeding voor iedereen beschikbaar’. De groentespecialist wil hier de ambassadeursrol in vervullen. Gesproken is over de rol van de BTW op dit punt en eventuele alternatieve stimuleringsmaatregelen om dit te bereiken. Daarbij kan gedacht worden aan promotie en scholing om de bewustwording te vergroten.  

SKAL-certificering – Een doorn in het oog voor de speciaalzaak die op kleine schaal biologische producten verkoopt. Sinds januari is hier een aparte certificering voor nodig. ADN heeft uitgelegd dat dit een grote drempel opwerpt om biologische producten aan te blijven bieden.

Op beide punten werd gehoor gekregen vanuit de VVD-fractie. Het gesprek heeft ertoe geleid dat er een vervolgafspraak zal worden gepland, waarbij medio oktober een werkbezoek zal worden gebracht bij een groentespecialist om de beeldvorming te versterken.
ADN kijkt terug op een prettig en zinvol overleg."

AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222 (keuze 4)
info@agfdetailhandel.nl   
www.agfdetailhandel.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven