Twee nieuwe bestuursleden voor FiBL Zwitserland

Met Anne Challandes en Sofia de Meyer verwelkomt het Onderzoeksinstituut voor Biologische Landbouw FiBL twee nieuwe leden in het bestuur. Tegelijkertijd wordt afscheid genomen van Ulrich Siegrist, die sinds 1996 lid was van de stichtingsraad.

De Stichtingsraad van het FiBL Onderzoeksinstituut voor Biologische Landbouw bepaalt de belangrijkste werkterreinen van FiBL en vertegenwoordigt FiBL naar buiten toe in strategische, inhoudelijke en financiële aangelegenheden. Sinds 26 mei bestaat de raad van trustees niet langer uit negen, maar uit tien leden: Anne Challandes en Sofia de Meyer zijn als nieuwe leden gekozen, terwijl Ulrich Siegrist op eigen verzoek de raad van trustees verlaat.

Anne Challandes is niet alleen juriste maar ook boerin en runt samen met haar man en zoon een biologisch landbouwbedrijf van 65 hectare met koeien in Fontainemelon, Neuchâtel. Challandes is sinds 2019 voorzitter van de Zwitserse Boeren- en Plattelandsvrouwenbond (SBLV), en vicevoorzitter van de Zwitserse Boerenbond. 

Anne Challandes (Foto: Matthieu Spohn) 

Sofia de Meyer is een juriste die, na in Londen als bedrijfsjuriste te hebben gewerkt, in 2009 in Wallis een milieubewust drankenbedrijf heeft opgericht dat fruit- en groentesappen produceert met grondstoffen uit de regio. In 2019 was zij medeoprichtster van Fondation Opaline, die regeneratieve landbouw wil ondersteunen die gekoppeld is aan lokale gemeenschappen. De Meyer heeft expertise op het gebied van de circulaire, inclusieve en duurzame economie, en haar ervaring zal het bestuur van de Stichting op dit gebied versterken. 

Sofia de Meyer (Foto: Olivier Maire) 

De verkiezing van Challandes en de Meyer maakt de Stichtingsraad niet alleen vrouwelijker, maar ook Franstaliger: "Met Anne Challandes en Sofia de Meyer hebben we twee vertegenwoordigers van Franstalig Zwitserland in de Stichtingsraad kunnen opnemen", aldus Martin Ott, voorzitter van de Stichtingsraad van de FBL. "Dit is belangrijk voor de toekomstige koers van het instituut en de versterking ervan in Franstalig Zwitserland", voegt Ott toe.

Voor meer informatie: www.fibl.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven