Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yvonne Sturm: "Het gras in weiland of boomgaard wordt hiermee extra benut"

GeluksVogel zoekt bio-ondernemers

Tholen - Heb je ruimte voor een verplaatsbare kippenkar in de wei of boomgaard? En wil je kleinschalig kippen houden als extra inkomen? Dan zijn de initiatiefnemers van GeluksVogel op zoek naar jou. "Er zijn inmiddels aardig wat enthousiaste consumenten die met liefde de eitjes en hanenvleesproducten kopen. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, zijn we op zoek naar nog meer enthousiaste ondernemers die met ons mee willen groeien. Dit zodat we door heel Nederland onze eieren en hanenvleesproducten kunnen gaan leveren", vertelt Yvonne Sturm namens GeluksVogel.

Het kippenproject GeluksVogel is gestart met als doel de grote knelpunten binnen de huidige biologische kippensector op te pakken en proberen op te lossen. "Denk hierbij aan het vergassen van haantjes, zwarte uitlopen en productie naar aanbod en niet naar vraag." De hennen en hanen van GeluksVogel worden gehouden onder de meest dier- en boervriendelijke omstandigheden, benadrukt Yvonne. "De dieren leven in mobiele kippenkarren met als doel om eieren en vlees te produceren. Elke week wordt de kar op een vers stuk gras gezet. Het doel: de beste en meest eerlijke eieren produceren. Voor elke hen die in ons project meewerkt heeft er ook een haan geleefd. Zij worden dus niet vernietigd, maar groeien vanaf eendagskuiken op in een aparte 'Mancave' in het midden van het land."

De werkwijze
Yvonne vertelt dat GeluksVogel zelfs voorloopt op de wetgeving, omdat de ouders van de kippen die worden gehouden óók biologisch zijn opgegroeid. Ook wordt er geen 95 maar 100% biologisch voer gebruikt. Aan welke voorwaarden moet het terrein van de ondernemer voldoen? Yvonne: "De kippen willen graag beschikken over minimaal 3x1000 vierkante meter biologisch gecertificeerd grasland/boomgaard. Dagelijks houden we het aantal eieren, de hoeveelheid voer en uitval bij zodat er data voor andere toekomstige ondernemers opgebouwd worden."

'What's in it for me?'
Ook voor de ondernemers, er doen op dit moment al 8 ondernemers mee, heeft deelname aan GeluksVogel de nodige voordelen, meent Yvonne. "Ze dragen natuurlijk bij aan een innovatief concept wat volop in ontwikkeling is, maar dit is niet het enige. Zo wordt het gras in het weiland of de boomgaard natuurlijk extra benut en bemest. En wij nemen de volledige zorg op ons voor het verpakken, de afzet, de facturatie en de marketingactiviteiten. De ondernemer kan zich dus vooral bezig houden met het verzorgen van de dieren. Per legperiode hanteren we een vaste prijsafspraak, dit geeft de nodige zekerheid." 

Bio-ondernemers die het zien zitten om dagelijks eieren uit te halen en iedere week de kippenkar te verplaatsen naar een vers stuk gras, kunnen zich dus melden bij GeluksVogel. Uiteraard willen de kippen wel regelmatig wat vers water en voer. En de mestband moet één keer per week afdraaien. Twee keer per week worden de eieren opgehaald of naar een locatie in de buurt gebracht (Udea Veghel, Udea Leek of Pakstation Nistelrode).

Voor meer informatie:
Yvonne Sturm
GeluksVogel
06 20615906
info@geluksvogel.bio 
www.geluksvogel.bio