Walter Doens geeft stokje door aan de volgende generatie

Evelien Doens is sinds begin dit jaar CEO van Doens Food. Op 1 januari heeft Walter Doens het stokje aan zijn dochter doorgegeven. Doens Food is gespecialiseerd in het importeren en verwerken van biologische voedingsingrediënten en diervoedergrondstoffen. Het bedrijf is over vele generaties heen en al tenminste sinds 1891, uitgegroeid van een molenaarsfamilie naar een toonaangevend familiebedrijf.

Walter en Evelien bij het pand in IJzendijke

Walter Doens: "Het zijn enorme mooie jaren voor mij geweest waarin vele prachtige herinneringen en vriendschappen zijn ontstaan. Door de vele inspanningen over de jaren heen, met de gebruikelijke ups en downs bij een sterk groeiend bedrijf, zijn de bouwstenen gelegd voor een succesvolle toekomst en ik voel dan ook dat het tijd was om nu mijn dochter de kans te geven. Ik ben ervan overtuigd dat zij, met een nieuwe frisse en moderne kijk, in staat is Doens Food naar een nog hoger niveau te tillen en een succesvolle doorzetting en toekomst van ons prachtige bedrijf kan garanderen. Ik heb het grootste gedeelte van mijn tijd in het bedrijf doorgebracht met Dennis Minnaard en samen het bedrijf gebracht tot waar het nu is. Door deze bewezen succesformule zal Dennis zich dan ook toespitsen op verdere business ontwikkeling. Compleet weg zijn wij dus zeer zeker niet maar het is nu wel aan mijn dochter en daarin heb ik het volste vertrouwen. Ik wil iedereen via deze weg enorm bedanken voor alle vertrouwen en support, de fijne tijd samen en de mooie herinneringen die zijn gemaakt. En zodra de Covid situatie in de wereld het weer toelaat zien wij elkaar zeker nog eens ergens terug op een beurs!"

Evelien, de kersverse CEO van Doens Food, heeft er veel zin in. En ze heeft zich, in het elan van de voorgaande generaties, ten doel gesteld om verdere groei te bewerkstelligen en Doens' marktpositie blijvend te verstevigen. Ze kan hierbij niet alleen rekenen op alle hulp van haar vader, maar zeker ook van het toegewijde team medewerkers. Evelien: "Ik heb als geen ander het lef om risico's te nemen en over grenzen heen te kijken met de paplepel van mijn vader ingegeven gekregen. Met ons team van medewerkers in Sas van Gent en IJzendijke maar ook in Amerika en Canada, met onze sterke projecten in onder andere Cambodja, Kazachstan en Oeganda en met ons zeer uitgebreide klanten- en leveranciersnetwerk, ben ik er van overtuigd dat we deze doelen zullen bereiken. Doens Food staat voor het leveren van 100% kwaliteitsvolle biologische producten, het respecteren van haar partners in origine en het volledig ontzorgen van haar klanten. Met deze uitgangspunten en normen en waarden willen wij de aanwezigheid van biologische voeding door de keten heen versterken en een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld."

Voor meer informatie: evelien@doensfood.com en www.doensfood.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven