Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer dan 1 miljoen kopjes koffie per jaar

Roompot serveert voortaan alleen nog biologische en fairtrade koffie

De koffie smaakt voortaan dubbel zo goed bij Roompot. Hij is 100% biologisch en fairtrade en hiermee goed voor de gast, de koffieboeren en de planeet. Dit is het resultaat van een samenwerking met Jacobs Douwe Egberts Professional.

De sluiting van de terrassen - en de horeca in het algemeen - van 14 oktober 2020 tot en met gisteren was voor niemand een pretje. Toch bleef Roompot met zijn meer dan 120 vakantieparken in Nederland niet bij de pakken zitten. Het horecateam gebruikte die tijd om zijn aanbod nog te verbeteren en te verduurzamen. Zo ook de koffie en de bijhorende suiker en melk.

100% biologisch
Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen serveert in zijn restaurants, cafés en op zijn terrassen jaarlijks meer dan 1 miljoen kopjes koffie. Met de heropening van de horeca zijn al die kopjes bij Roompot voortaan 100% biologisch. Dankzij een samenwerking tussen twee marktleiders: Roompot en Jacobs Douwe Egberts Professional.

Roompot kiest voor Douwe Egberts Medium Roast Espressobonen die zowel biologisch als fairtrade gecertificeerd zijn. Deze variant bestaat uit zorgvuldig geselecteerde Arabica bonen. 

100% fairtrade
Wie vanaf vandaag een kopje koffie bij Roompot bestelt, doet niet alleen goed voor zichzelf en de natuur, maar heeft ook een positieve impact op de koffieboeren in onder andere Midden- en Zuid-Amerika. Roompot gebruikt voortaan alleen koffiebonen van Jacobs Douwe Egberts Professional die ook Fairtrade gecertificeerd zijn en die dus aan de verbetering van de leef- en arbeidsomstandigheden van de koffieboeren bijdragen. Hoe? Door met een gegarandeerd inkomen en eerlijke minimumlonen in hun toekomst te investeren. En door te werken aan gelijke kansen en betere werk- en leefomstandigheden voor vrouwen, jongeren en kinderen.

Een bewuste keuze, geen andere keuze
Het is Roompots bewuste keuze om alleen nog dubbel gecertificeerde – biologisch en fairtrade - koffie te serveren. Hiermee draagt lands grootste aanbieder van vakantiewoningen met Jacobs Douwe Egberts Professional bij tot de verdere ontwikkeling van duurzame landbouwmethodes die onze planeet beschermen en tot de toekomst van de koffieboeren en hun gezin.

Voor Roompot is er ook geen tussenstap of een andere keuze: de meer dan 1 miljoen kopjes koffie zijn vanaf vandaag altijd 100% biologisch en fairtrade. De gast of horecamedewerker hoeft het bij de bestelling niet te vragen of extra te benadrukken.

Ook melk en suiker beter
Daarnaast zijn ook de melk en de suiker beter geworden bij Roompot. Bij het kopje koffie komt nu fairtrade suiker en biologische melk.

Voor meer informatie: outryve.b.van@roompot.nl en www.roompot.nl 

Publicatiedatum: