Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Zwitserse branchesoftware Frutico wint aan betekenis

"We bieden niet alleen een ERP-systeem, maar een gehele procesoptimalisering"

Ongeveer een jaar geleden beleefde de innovatieve ERP-software Frutico van de Zwitserse softwareontwikkelaar Deep Impact haar marktlancering. In de Zwitserse versbranche heeft het flexibele en toekomstgerichte softwaresysteem reeds veel aandacht gekregen. De oplossing moet doelgeoriënteerd werken mogelijk maken en de dagelijkse bedrijfswerkzaamheden efficiënter vormgeven en vergemakkelijken.

Bij de samenwerking met een klant op het gebied van groenten en fruit heeft men de behoefte aan meer digitalisering in de branche gezien. "De sector had weliswaar een eerste stap richting digitale transformatie gemaakt, maar inmiddels zijn deze ERP-oplossingen echter verouderd geraakt. Met Frutico zetten we de volgende stap op weg naar digitalisering in de versbranche", zegt Christian Fehrlin, eigenaar en oprichter van Deep Impact.


Deep Impact directeur Christian Fehrlin 

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
Frutico draait in de cloud en hierdoor is er geen gecompliceerde infrastructuur nodig, een belangrijke optimalisatie vergeleken bij reeds bestaande oplossingen. "Het systeem is niet alleen een ERP-oplossing, maar het biedt een gehele procesoptimalisatie", aldus Christian. De tool werd samen met de branche uitgewerkt en denkt daarom ook vanuit het klantenproces. De gebruikersexperience begeleidt de klanten intuïtief. "Frutico gebruikt en analyseert gegevens die helpen om businessbeslissingen te nemen. De geïntegreerde shop garandeert bovendien nauwkeurige gegevens die geëvalueerd kunnen worden."

Tot nu toe komt de methode bij meerdere middenstandshandels-bedrijven in Duitstalig Zwitserland tot inzet. De gebruikers van het eerste uur zijn uiterst tevreden. "Met Frutico werken we sneller en nog betrouwbaarder. En ik kan zo nu en dan vakantie houden, omdat het systeem het grootste gedeelte van de nachtshift op zich neemt", aldus Rolf Spiller, directeur van Tenti. Martin Wyss, directeur van Jeune Primeur ziet het ongeveer net zo. "We hadden een productiesysteem met workflow nodig, en Frutico ontwikkelt met ons de oplossing. Frutico overtuigt mij, omdat de bestelprocedure voor de klanten eenvoudiger wordt."Vanwege de brede pakketkeuze kan de ERP-Software probleemloos aan de bedrijfsstructuur aan worden gepast. "We bieden drie basispakketten: Frutico Work, een slank pakket met de intuïtieve functies van een handelsbedrijf, Frutico Pro, een zorgeloospakket voor alle afzetkanalen. Tot slot is er nog Frutico Pro + waarmee men de gehele toegevoegde waardeketen van de productie tot aan de verkoop kan sturen. Daarom zien we zowel geografisch gezien, bijvoorbeeld in de buurlanden, alsook voor andere branches binnen de levensmiddelensector verder groeipotentieel."

Perfecte oplossing
Daarnaast maakt de onlinehandel in deze tijden van corona een duidelijke opleving door. "De trend binnen de groenten- en fruithandel, die steeds meer direct de eindconsument wil bereiken, ondersteunt Frutico perfect. Door onze koppeling van shop aan het ERP-systeem hebben we de perfecte oplossing daarvoor. Dit geldt ook voor alle soorten aangeboden boxen - bijvoorbeeld groenten- en kookboxen - onze productiemodule met recepten is zeer geschikt hiervoor."

Ondertussen gaat de pandemie echter ook met grote uitdagingen - bijvoorbeeld op het gebied van productmarketing - gepaard. Want de geplande presentaties op nationale en internationale beurzen zijn in actuele crisistijden helaas niet mogelijk. "We geraken nu door middel van klassieke inbound marketing en directe verkoop aan onze klanten. Daarom zijn we niet zo zeer aangewezen op de evenementen", aldus Christian.

Digitaliseringspotentieel
Voorafgaand aan de procesanalyse leert men de klanten kennen, waardoor digitaliseringspotentieel vastgesteld kan worden. "We hebben daarvoor ook al ettelijke nachtdiensten begeleidt. Daardoor leert men elkaar ook goed kennen. Ons team is goed gemixt: mensen uit de levensmiddelenbranche, maar ook ontwikkelaars of deskundigen op het gebied van digitale businessmodellen zetten zich voor Frutico in", besluit Christian.

Voor meer informatie:
Deep Impact AG
Christian Fehrlin
Rychenbergstrasse 67
8400 Winterthur
+41 52 551 07 07
info@frutico.ch 
www.frutico.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven