"Het assortiment is echt gericht op foodies"

Tholen - Mix voor mango curry, Italiaanse arrabiata, roerei deluxe en een Berlijnse Curry kruidenmix. De kruidenmixen van het Berlijnse merk Spicebar zijn de nieuwste toevoeging aan het assortiment van RealFlavors. Via de biologische groothandel zijn naast 36 kruidenmixen ook vijf verschillende poeders van gevriesdroogd fruit te koop. De meest opvallende toevoeging is misschien wel de whiskey peper. "Daarvoor wordt de Malabar Peper ingelegd in biologische Schotse whiskey. Het geeft een heel bijzondere smaak en is een toevoeging voor vleesgerechten. Maar ook in een eenvoudige pasta met olijfolie komt de whiskey peper goed tot zijn recht", weet groothandel-eigenaar Jordy Versteeg.

Fingerspitzengefühl
De fabriek van Spicebar is te vinden op het historische Borsig-terrein in Berlijn Tegel. Spicebar importeert de grondstoffen grotendeels zelf om het in Berlijn te vermalen, af te vullen en te verwerken. Zo houdt men de kwaliteit in eigen hand. "Het merk is in Duitsland populair," vertelt Jordy. Hoog tijd dus om de producten naar Nederland te halen. "Wat me vooral aansprak is dat het assortiment gericht is op de echte foodies. Spicebar verkoopt geen kruiden omdat ze biologisch zijn, maar ze maken er echt bijzondere mixen van. Ze hebben het fingerspitzengefühl om de smaken perfect op elkaar af te stemmen. Elke kruid of specerij wordt op zo'n manier vermalen dat de smaak optimaal naar voren komt. Voor sommige kruiden is een messcherpe schijfmolen nodig, terwijl andere kruiden beter met een steenmolen gemalen kunnen worden." 

Kleine verpakkingen
De kruidenmixen worden verpakt in vierkante blikjes van - afhankelijk van de inhoud - gemiddeld zo'n 80 gram. Daarnaast zijn er ook papieren zakjes van 10 tot 15 gram. "Veel mensen willen een keer bijvoorbeeld een curry proberen en vinden het dan teveel om een heel potje te kopen. Voor hen zijn deze kleine verpakkingen interessant", legt Jordy uit. "Daarnaast leveren we ook probeerverpakkingen die winkels aan klanten kunnen meegeven." 

Fruitpoeders
De fruitpoeders zijn er in de varianten aardbei, bosbes, framboos, mango en zwarte bes. "De poeders zijn gemaakt van gevriesdroogd fruit en zijn heel veelzijdig. Je kunt ze door de yoghurt roeren, ermee bakken en kleur geven aan desserts." 

Totaal telt het assortiment van Spicebar zo'n 250 producten. Hoewel Jordy is begonnen met ruim 40 producten, sluit hij dan ook niet uit dat er in de toekomst meer kruidenmixen van Spicebar via RealFlavors te koop zijn.

Voor meer informatie:
Jordy Versteeg
RealFlavors
+31 (0)85 9022924
info@realflavors.nl
www.retail.realflavors.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven