FrieslandCampina-biologische garantieprijs met een euro omhoog

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor de maand april stijgt met €1,00 ten opzichte van februari (€47,50), hoofdzakelijk door een opwaartse correctie van €0,68 als gevolg van te laag ingeschatte referentieprijzen in de afgelopen periode. De verwachting is dat de biologische melkprijzen van de referentiebedrijven stabiel blijven door relatief stabiele onderliggende marktontwikkelingen.

Deze maand bedraagt de eiwitwaarde €778,12, de vetwaarde €389,06 en de lactosewaarde €77,81 per 100 kg.

De gemiddelde FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor het jaar 2021 inclusief deze maand bedraagt €47,17.

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs geldt voor 100 kg melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De vermelde bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kg melk op jaarbasis.

Op basis van de maandelijkse bio-garantieprijs ontvangt een lid-melkveehouder melkgeld. Het melkgeld is gebaseerd op de hoeveelheid en het eiwit-, vet- en lactosegehalte van de geleverde melk van het desbetreffende melkveebedrijf. Het verschil tussen de bio-garantieprijs en het melkgeld ontstaat door de verrekening van de vaste kosten van €0,29. Daarnaast zijn er afhankelijk van het seizoen toeslagen en/of heffingen.

Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven