Het is lente en Chocolatemakers introduceert een heel toegankelijke melkchocola. Voor deze reep heeft Chocolatemakers Nederlandse melkpoeder gekaramelliseerd, dit geeft een heerlijke subtiele stroopwafelsmaak. In hun Amsterdamse chocoladefabriek maakt Chocolatemakers biologische en ambachtelijke 'single origin' chocolade op zonne-energie.
De cacao koopt Chocolatemakers direct in bij de Peruaanse boerencoöperatie NorAndino. De cacaoboeren maken daar hoogwaardige cacaomassa van in de cacaofabriek die Chocolatemakers samen met hen heeft opgezet. Zo is de cacaoboer ook écht een 'Chocolatemaker', verdienen zij een goed inkomen en zorgen ze samen dat het Amazoneregenwoud behouden blijft.
Linksboven: v.l.n.r. Santiago Paz Lopez (NorAndino), Rodney Nikkels (Chocolatemakers) en Don Crescencio Chamba (cacaoboer). Linksonder een beeld uit de Fabriek van NorAndino. Rechts gekaramelliseerde melk.
Wat gebeurt er als je de biologische melkpoeder karamelliseerd voor die de chocola in gaat? Koekjessmaak! Ontdek nu onze LENTEREEP met een zachte, volle smaak die doet denken aan karamel en stroopwafels. Mmmmmh! 🌷#biologisch #fairtrade #cacaoboerwordtchocolademaker #peru pic.twitter.com/6hGSigTPla
— Chocolatemakers (@Chocolademakers) March 18, 2021
Voor meer informatie:
Chocolatemakers
Radarweg 32A
1042 AA Amsterdam
06 42765654
marije@chocolatemakers.nl
www.chocolatemakers.nl