Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Natuurwinkel VanNature betaalt minimaal 14 euro aan hun personeel.

“Ik kies voor goed voor iedereen in plaats van voor meer, meer, meer"

Rudie Wijnen en Jonny Arnoldi hebben twee winkels in Nijmegen: Het Duurzame Warenhuis en biowinkel VanNature. Zij hebben 17 werknemers in vaste dienst. Door de actie Voor 14, een initiatief van FNV, hebben zij zelf besloten om hun personeel een salaris van minimaal 14 euro te betalen. “Ik kies voor goed voor iedereen in plaats van voor meer, meer, meer. Wat ons betreft zou het mooi zijn als de hele bio-branche zich hierbij aansluit", zegt Rudie.

"Die uitspraak past prima binnen de filosofie van VanNature zoals op de winkelruit staat geschreven: 'Fair, Biologisch en Lokaal.' En voor een eerlijke samenleving. Zij laten zien dat het gewoon kán om werknemers fatsoenlijk te belonen!", aldus de organisatie van Nijmegen Voor 14 en FNV die het minimumloon willen verhogen tot minimaal 14 euro. 

Nijmegen voor14 en het FNV bestuur vinden dit een mooi voorbeeld van goed werkgeverschap en zetten VanNature op maandag 15 maart in het zonnetje met taart en bloemen. "Hopelijk volgen meer werkgevers dit goede voorbeeld."

Voor meer informatie:

Van Nature
www.vannature-nijmegen.nl

Voor 14
www.voor14.nl

Publicatiedatum: