Natuurwinkel VanNature betaalt minimaal 14 euro aan hun personeel.

“Ik kies voor goed voor iedereen in plaats van voor meer, meer, meer"

Rudie Wijnen en Jonny Arnoldi hebben twee winkels in Nijmegen: Het Duurzame Warenhuis en biowinkel VanNature. Zij hebben 17 werknemers in vaste dienst. Door de actie Voor 14, een initiatief van FNV, hebben zij zelf besloten om hun personeel een salaris van minimaal 14 euro te betalen. “Ik kies voor goed voor iedereen in plaats van voor meer, meer, meer. Wat ons betreft zou het mooi zijn als de hele bio-branche zich hierbij aansluit", zegt Rudie.

"Die uitspraak past prima binnen de filosofie van VanNature zoals op de winkelruit staat geschreven: 'Fair, Biologisch en Lokaal.' En voor een eerlijke samenleving. Zij laten zien dat het gewoon kán om werknemers fatsoenlijk te belonen!", aldus de organisatie van Nijmegen Voor 14 en FNV die het minimumloon willen verhogen tot minimaal 14 euro. 

Nijmegen voor14 en het FNV bestuur vinden dit een mooi voorbeeld van goed werkgeverschap en zetten VanNature op maandag 15 maart in het zonnetje met taart en bloemen. "Hopelijk volgen meer werkgevers dit goede voorbeeld."

Voor meer informatie:

Van Nature
www.vannature-nijmegen.nl

Voor 14
www.voor14.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven