Wereldberoemde fresco's schitteren weer dankzij Rigoni di Asiago

Rigoni di Asiago levert ieder jaar een bijdrage aan de restauratie van kunsthistorisch erfgoed in een andere Italiaanse stad. De familie Rigoni is blij en dankbaar dat dit, ondanks de pandemie, ook nu weer is gelukt met de restauratie van de fresco's aan de zuid- en oostkant van het klooster van de befaamde Basilica di Santa Maria Novella in Florence.

De Basilica di Santa Maria Novella - Andrea Rigoni. 

Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid spelen een belangrijke rol bij Rigoni di Asiago. Het Italiaanse familiebedrijf maakt 100% biologische fruitspreads Fiordifrutta, hazelnootpasta's Nocciolata en raw honing Mielbio. Het bedrijf bestaat al bijna 100 jaar en groeit nog steeds, maar de waarden zijn nog altijd dezelfde. Rigoni di Asiago werkt niet alleen biologisch, maar stelt ook duurzaamheid in bredere zin voorop: het verminderen van de impact van de productie op het milieu, het beperken van verbruik van fossiele brandstoffen en het vermijden van intensief gebruik van land en water.

⁠⁠President-directeur van Rigoni di Asiago, Andrea Rigoni:⁠⁠
"De schoonheid van Italië, of het nu gaat om de natuur of kunst, wordt door de hele wereld bewonderd. Dit erfgoed moet bewaard blijven, aangezien het een groot deel van onze geschiedenis vertegenwoordigt. Illustere kunstenaars hebben door de eeuwen heen werken van onschatbare waarde gemaakt. Het intact houden van dit erfgoed verdient de betrokkenheid van een ieder en het is onze verantwoordelijkheid als ondernemers om in actie te komen en ons steentje bij te dragen, uit liefde voor ons land."⁠⁠


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven