O.a. verpakkingsvrije winkel Robuust! en bio-verzorgingsmerk CÎME

Dit zijn de winnaars van de Sustainable Family Awards 2021

De winnaars van de Sustainable Family Awards 2021 zijn bekend. Maar liefst 17.000 personen stemden voor hun favoriete finalist. De missie van Sustainable Family is om zo veel mogelijk mensen te laten ervaren hoe duurzaamheid een verrijking kan zijn voor hun leven. De live uitreiking kan je terugkijken via deze link.

De volgende duurzame merken, initiatieven, organisaties en eco-warriors kregen de meeste stemmen:

Kledingmerk
1. Lily-Balou
Lily-Balou is een Belgisch modemerk dat in 2011 als kinderkledingmerk werd gelanceerd door designer Anne De Smedt. Sinds 2019 is er ook een damescollectie. Elk kledingstuk wordt gemaakt met respect voor de planeet en met respect voor de mensen die de kleding maken.
2. Froy&Dind
3. Komrads

Kledingmerk Kinderen
1. Lily-Balou
Lily-Balou is een Belgisch modemerk dat 10 jaar geleden werd gelanceerd door designer Anne De Smedt. Kleurrijk, bewust en comfortabel zijn de sleutelwoorden. Het grootste deel van de collectie is ofwel GOTS-gecertificeerd ofwel gemaakt van duurzame materialen.
2. Ba*Ba Kidswear
3. The Extra Smile

Kledingwinkel
1. Supergoods
Supergoods kiest al sinds 2012 resoluut voor faire en ecologische kleding en lifestyle, met ondertussen winkels in Antwerpen, Gent en Mechelen: onafhankelijk, hedendaags, zowel voor haar als hem, en online met duurzame verpakkingen!
2. Mila & Jules
3. Lillefant

Tweedehandswinkel
1. Finn & Julia
Finn & Julia is een winkel met een kwalitatief tweedehandsaanbod aan; kinderkleding, speelgoed en recent ook dameskleding. Hiermee willen ze de milieubewuste ouders onder ons aanspreken, want hergebruiken is de toekomst.
2. Funky Monkey
3. Tante Tien

Cosmetica
1. CÎME
CÎME is een biologisch en fairtrade merk van huidverzorgingsproducten op basis van superfoods uit de Himalaya. CÎME werkt samen met boeren en boerinnen in de Nepalese Himalaya en voor elk verkocht product schenken ze bovendien een deel van de opbrengst aan het Little Doctors schoolproject in diezelfde regio.
2. Cent Pur Cent
3. Líkami

Product Non-Food
1. Oh My Goodness
Oh My Goodness maakt van je huis een echte thuis met haar handgemaakte luxe huisgeuren op plantaardige basis. De producten worden met veel liefde gemaakt en zijn beschikbaar in meer dan 50 geuren. Verpakkingen kunnen ook teruggestuurd worden voor hergebruik.
2. Bahía
3. Eco Era

Voedingsproduct
1. Omage to Fromage
'Omage is an homage to fromage, but we make it plantbased.'
Omage biedt plantaardige alternatieven voor klassieke kazen aan mensen die bewust kiezen voor smaak en zo hun steentje bijdragen aan het verduurzamen van de wereld. De producten zijn kwalitatief en smaakvol.
2. PLNT
3. Davai Dumplings

Voedingswinkel
1. Robuust!
De eerste verpakkingsvrije winkel in België. Bij Robuust! vind je lokale en biologische producten in bulk, waardoor je steeds de juiste hoeveelheden kunt kopen én onnodige plastic verpakkingen mijdt. Neem je eigen doosjes en zakjes mee naar de winkel, vul deze met (h)eerlijke producten en draag zo je steentje bij aan een duurzamere planeet!
2. OHNE
3. BE O Markt

Eetgelegenheid
1. Kasserol
De groenten en kruiden die in de Kasserol foodbar en foodtruck worden geserveerd, komen niet uit verre oorden, maar van hun eigen veld in Lier. Van de biologische zelfplukboerderij Land van Duwijck vullen ze hun keuken aan met lokale kweek. Met een kleine voetafdruk en een grote honger brengen ze zo ecologie op smaak.
2. Rozantiek
3. Het Slachthuis

Lokale Zelfstandige
1. Café Beauté
Café Beauté is een conceptstore voor beautylovers waar je naast behandelingen net zo goed kan binnenwandelen voor skincare, haar- en make-up producten en om iets klein te eten of drinken. De focus ligt op gezond en natuurlijk, een persoonlijke aanpak en huidverbetering.
2. The Soul Store
3. Bernadette

Inspirerend Persoon
1. Laura from the Desert
Met Laura from the Desert probeert Laura haar zoektocht naar ecologischer leven op een laagdrempelige, toegankelijke manier te delen met de wereld. Hiermee hoopt ze jou te inspireren om ook stappen te zetten naar een duurzamer, bewuster leven.
2. Ecossentials
3. Caroline Rigo

Goed Doel
1. EVA vzw
EVA vzw promoot plantaardige voeding bij consumenten, bedrijven, food professionals, steden en scholen. Hoe meer we veggie en vegan eten, hoe beter voor onze planeet, onze gezondheid, de dieren en onze medemens.
2. Feestvarken vzw
3. Lamana vzw

Innovatie
1. Mic Mac Minuscule
Mic Mac Minuscule, tweedehands geboortelijsten, helpt stijl- & milieubewuste ouders in spe bij het samenstellen van een geboortelijst met preloved, gepimpte & ecologisch nieuwe kinderspullen. Ze geven eerlijk advies over wat je écht nodig hebt en zoeken de spullen ook voor je bij elkaar.
2. PLNT
3. YOKUU

Grote Onderneming
1. De Vegetarische Slager
De Vegetarische Slager maakt het voor iédereen mogelijk om op een laagdrempelige manier te kiezen voor een vegetarisch alternatief. Van levensechte kipstukjes tot heerlijk gehakt en sappige hamburgers: je kan hun producten in de meeste supermarkten al terugvinden!
2. Blabloom
3. JBC

Speelgoed
1. Little Dutch
Little Dutch biedt moderne essentials, accessoires en kleurrijk speelgoed voor baby’s en kinderen. Hun producten zijn niet alleen functioneel, maar ook veilig en van hoge kwaliteit. Met het uitgebreide assortiment is het hun missie om bij te dragen aan de belangrijke vormende jaren van een kind.
2. Lilliputiens
3. Wobbelboard

School
1. De Tandem Brugge
'Elke dag start een nieuwe ontdekkingstocht.' Dat is het motto van freinetschool De Tandem in Brugge. Dit groene plekje aan de rand van de stad neemt verschillende duurzame initiatieven om de wereld een klein beetje mooier te maken. De kinderen krijgen gezonde vieruurtjes, per klas is er een tuintje om te onderhouden en er is zelfs een echt plukbos.
2. Rinkrank in Kalmthout
3. De Waterval in Ekeren

Bank
1. Argenta
De klanten op een eerlijke manier ondersteunen en adviseren, daar draait het bij Argenta om. Met kantoorhouders die lokaal verankerd zijn en met producten die de financiële gezondheid van de klanten verzekeren en die bijdragen aan de duurzame groei van de hele maatschappij.
2. Triodos
3. VDK Bank

Energieleverancier
1. Eneco
Eneco is een duurzame energie-onderneming die zich richt op de productie en de levering van gas en elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Ze hebben de ambitie om 100% duurzame energie op de Belgische consumentenmarkt te kunnen aanbieden.
2. Ecopower
3. Bolt

Uitstap / Activiteit
1. Vegan Food Tour
Een Vegan Food Tour is een gegidste culinaire wandeling in Antwerpen. Met een kleine groep deelnemers stop je bij 5 à 7 verschillende vegan(-friendly) plekken waar je overal iets eet. De deelnemers krijgen informatie over het duurzame aspect van plantaardig eten én proeven meteen de lekkerste hapjes.
2. Hidrodoe
3. Zelda & Zorro

Verblijf
1. Hotel Jerom
Bij Hotel Jerom, gelegen aan de Kalmthoutse Heide, draait alles om kwaliteit, gezelligheid en beleving. Ze willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van een pure beleving die in alles verweven is met ecologie: van duurzaam linnen op het bed, een zero waste vers ontbijt, duurzame picknickmanden en lunchpakketten, … tot eco-luxe zeep in de badkamer.
2. Treelodge
3. Warredal

Klik hier voor het volledige bericht over de awards (met links naar de diverse winnaars en genomineerden).

Voor meer informatie: www.sustainable.family en Instagram


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven