Stabiele omzet en winst voor Acomo over 2020

Amsterdam Commodities (Acomo), de handelsonderneming in specerijen, noten, eetbare zaden, thee, voedingsingrediënten en biologische ingrediënten, heeft het financiële jaar 2020 afgesloten met een omzet van 707,4 miljoen euro. Dat is 0.8% meer dan in 2019. De gecorrigeerde operationele EBITDA bedroeg 57,6 miljoen. Dat is vergelijkbaar met 2019. De gecorrigeerde nettowinst was ook stabiel met 33,3 miljoen euro.

Acomo wist sterke omzetniveaus en marges te realiseren onder uitzonderlijke omstandigheden. COVID-19 had substantiële invloed op de handelsactiviteiten. Als gevolg van lockdowns was er sprake van sterk fluctuerende vraag naar producten tussen de verschillende klantgroepen.

De vraag vanuit foodservice lag gedurende het gehele jaar op een aanzienlijk lager niveau, terwijl de vraag vanuit de voedingsmiddelen-industrie en retail met name in de eerste helft van het jaar toenam. Tevens was er sprake van verstoringen in de aanvoerketens als gevolg van lockdowns in verschillende delen van de wereld, met negatieve gevolgen voor de leveringszekerheid.

In de tweede helft van het jaar werd transport vanuit Azië een grote uitdaging, als gevolg van beperkte beschikbaarheid van zeecontainers en verschepingscapaciteit. Naast de invloed van COVID-19 werd de handelsomgeving gedurende het grootste deel van het jaar gekenmerkt door over het algemeen relatief lage prijzen voor producten, enkele uitzonderingen daargelaten.

Bron: Acomo


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven