Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filmische impuls voor 'doorschakelen' naar Demeter

Tijdens de BioKennisweek werd door Stichting Demeter een nieuw filmpje getoond, gemaakt door Ava Meijer op het familiebedrijf van de Maatschap van Nieuwenhuyzen waarvan zowel de ouders als opvolgers de Demeter doorschakelcursus volgden (2014 en 2018). Carla van Nieuwenhuyzen vertelt waarom ze hun bedrijf hebben doorgeschakeld naar biodynamisch. De motivatie en leermomenten hangen direct samen met hun persoonlijke levenshouding.

Biodynamisch gaat een stap verder dan bio, naast aanvullende eisen bemesting, biodiversiteit en dierenwelzijn vormen ook het BD preparaten gebruik een toevoeging. Maar de echte verandering begint met een andere manier van kijken. Meer waarnemer worden, nog meer verbinding zoeken met het bodemleven, de planten, de dieren, het landschap en de mensen die daarin werken en wonen.

De doorschakelcursus biedt naast concrete informatie over de achtergronden ook leer - en ontwikkelaspecten van de BD landbouw. De cursus stimuleert juist om 'verder te kijken'. Dat vraagt openheid en nieuwsgierigheid. Bent u ook nieuwsgierig en wilt u zich oriƫnteren op Demeter dan kunt u contact opnemen met Leen Janmaat. Hier kunt u zich aanmelden voor de cursus. Maar aanmelden kan ook via de BioAcademy website.

Op ongeveer 10% van het biologisch areaal in Nederland wordt vanuit de BD methode en Demeter gecertificeerd geteeld. Er is een toenemende vraag naar producten met het Demeter keurmerk. Voor alle informatie over biodynamische landbouw en voeding kunt u terecht bij www.stichtingdemeter.nl.

Publicatiedatum: