Filmische impuls voor 'doorschakelen' naar Demeter

Tijdens de BioKennisweek werd door Stichting Demeter een nieuw filmpje getoond, gemaakt door Ava Meijer op het familiebedrijf van de Maatschap van Nieuwenhuyzen waarvan zowel de ouders als opvolgers de Demeter doorschakelcursus volgden (2014 en 2018). Carla van Nieuwenhuyzen vertelt waarom ze hun bedrijf hebben doorgeschakeld naar biodynamisch. De motivatie en leermomenten hangen direct samen met hun persoonlijke levenshouding.

Biodynamisch gaat een stap verder dan bio, naast aanvullende eisen bemesting, biodiversiteit en dierenwelzijn vormen ook het BD preparaten gebruik een toevoeging. Maar de echte verandering begint met een andere manier van kijken. Meer waarnemer worden, nog meer verbinding zoeken met het bodemleven, de planten, de dieren, het landschap en de mensen die daarin werken en wonen.

De doorschakelcursus biedt naast concrete informatie over de achtergronden ook leer - en ontwikkelaspecten van de BD landbouw. De cursus stimuleert juist om 'verder te kijken'. Dat vraagt openheid en nieuwsgierigheid. Bent u ook nieuwsgierig en wilt u zich oriënteren op Demeter dan kunt u contact opnemen met Leen Janmaat. Hier kunt u zich aanmelden voor de cursus. Maar aanmelden kan ook via de BioAcademy website.

Op ongeveer 10% van het biologisch areaal in Nederland wordt vanuit de BD methode en Demeter gecertificeerd geteeld. Er is een toenemende vraag naar producten met het Demeter keurmerk. Voor alle informatie over biodynamische landbouw en voeding kunt u terecht bij www.stichtingdemeter.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven