"Het lekkerste van dichtbij in plaats van het goedkoopste van ver weg"

Biologische quinoavlokken van Nederlandse bodem

Meesters van De Halm verwerkt vanaf nu  biologische quinoa van Nederlandse bodem. Waar ze tot nu toe de biologische quinoa uit Zuid-Amerika haalden omdat er dichterbij geen optie was, kunnen ze vanaf november hun bio-quinoa afnemen van Nederlandse telers om hier vervolgens weer Nederlandse quinoavlokken te maken. Dit scheelt niet alleen een hoop foodmiles, maar ook is deze quinoa helemaal volkoren.

Rob van den Berg, algemeen directeur van Meesters van De Halm:
"We hebben als doel zoveel mogelijk Nederlandse bio-granen te verwerken. Nu we ook goed quinoavlokken van de Nederlandse biologische quinoa kunnen maken zijn we dus ook voor de quinoa overgestapt naar Nederlands graan. Op deze manier werken we aan een nog grotere biodiversiteit in Nederland. We gaan dus weer voor het lekkerste van dichtbij in plaats van het goedkoopste van ver weg."

Meer informatie over de Nederlandse quinoa kun je vinden op: www.nederlandsequinoa.nl

Voor meer informatie: www.meestersvandehalm.nl  


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven