Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In herbruikbare theeblikken met nieuw Clearspring-design

Nieuwe premium Japanse Gyokuro en Matcha Sencha losse thee

Clearspring, producent van authentieke Japanse en biologische fine foods, heeft twee losse theesoorten aan haar Japanse theerange toegevoegd: Clearspring Organic Gyokuro Green Tea en Clearspring Organic Japanse Matcha Sencha. Ze worden op de markt gebracht in duurzame en herbruikbare theeblikken van 85 gram, voorzien van het onlangs gelanceerde nieuwe design van Clearspring.

Gyokuro-thee wordt beschouwd als één van de meest premium theesoorten in Japan. De Gyokuro van Clearspring is gedurende 20 dagen in de schaduw gekweekt, waarna de bladeren direct na het oogsten zorgvuldig worden gestoomd, gerold en gedroogd. Dit helpt om de versheid en het aroma vast te houden, waardoor de thee zijn elegante en umami-rijke smaak krijgt.Clearspring Organic Japanse Matcha Sencha is een harmonieuze mix van Japanse Sencha, gecombineerd met een uitgesproken rijke Matcha van ceremoniële kwaliteit. Met alleen de beste biologische groene theebladeren, levert het een mooie balans van smaken, is het opbeurend en rustgevend en geschikt voor elk moment van de dag.

Maria Dawson, directeur bij Clearspring, over de nieuw producten: "We zijn erg verheugd om deze twee losse theeën van topkwaliteit toe te voegen aan ons authentieke Japanse theeassortiment. We hebben de populariteit van ons assortiment losse theesoorten de afgelopen jaren zien groeien. Steeds meer mensen maken hun theemomenten gezelliger door losse thee te zetten en te genieten van de rijke en volle smaak die het oplevert."

Beide theesoorten worden verbouwd in de gebieden Kyoto en Kyushu in Japan, waarvan bekend is dat ze één van de beste theesoorten in Japan verbouwen. Ze worden geproduceerd door theemakers van de derde generatie, die groene theebladeren van de hoogste kwaliteit gebruiken, die biologisch en duurzaam zijn geteeld. Ze worden gekweekt met behulp van een oude landbouwbenadering die bekend staat als 'Nature Farming', die de vitaliteit van de bodem stimuleert door een halfwilde omgeving te behouden, waar de planten niet overdreven worden beschermd en worden gevoed door compost dat gemaakt is van theeknipsels en gedroogde bladeren.

De nieuwe losse theeën vormen een aanvulling op het bestaande assortiment biologische Japanse theesoorten van Clearspring, dat bestaat uit 4 traditionele losse theesoorten, een aanbod van 10 theezakjes en hun best verkochte Matcha-assortiment.

Voor meer informatie: www.clearspring.co.uk 

Publicatiedatum: