"Versterkt onze overtuiging dat we op de goede weg zijn"

Odd.Bot wint 100.000 euro met European Innovation & Technology prijs

Tholen - Odd.Bot heeft 100.000 euro gewonnen als winnaar in het EIT Food Accelerator Network (van het European Institute of Innovation & Technology). Dit is woensdag 18 november bekendgemaakt. "We zijn natuurlijk super trots. We zijn vereerd en dankbaar voor deze extra financiële steun, vooral omdat we ook al zoveel van het programma zelf hebben gekregen en geleerd", aldus Martijn Lukkaart.

Op LinkedIn bedankt hij niet alleen EIT Food, maar spreekt hij ook een speciaal dankwoord uit aan zijn mentor Martina Pace. "Jij bent de beste!"

Odd.Bot is de maker van een alternatieve oplossing voor handmatig en chemisch wieden. Het bedrijf heeft de 'Weed Whacker' ontwikkeld. Dit is een intelligente mechanische in-row onkruidrobot die onkruid kan detecteren en onderscheiden van gewassen en autonoom onkruid kan elimineren. De oplossing kan worden gebruikt via het 'Robot-as-a-Service'-aanbod en kan worden ingehuurd om velden schoon te maken.

In het persbericht van EIT Food zegt Martijn:
"We zijn vereerd de winnaar te zijn van het Food Accelerator Network en het versterkt echt onze overtuiging dat we op de goede weg zijn. Deze erkenning van het European Institute of Innovation & Technology zal het aantal aanmeldingen voor ons onlangs gelanceerde 'Trail Blazer-programma' zeker helpen verhogen, waarvoor we het grootste deel van het prijzengeld zullen gebruiken - geld dat we nu zullen verdubbelen door het te investeren in onze in onze huidige financieringsronde, aangezien onze hoofdinvesteerder de financiering die wordt opgehaald zal verdubbelen. Bedankt EIT Food!"

Odd.Bot maakte onlangs onder meer via Biojournaal bekend op zoek te zijn naar bio-akkerbouwers die in 2021 al met de onkruidrobot aan de slag willen. Via het programma 'Trail Blazer' worden akkerbouwers gevraagd om Odd.bot uit te dagen door het op te nemen tegen hun onkruid. Odd.bot zorgt dat het perceel 'no cure/no pay' in de rijen wordt schoongemaakt of schoongehouden en ze leren graag van alle feedback op de service.

Odd.Bot is één van de drie winnaars. Er is in totaal dus 300.000 euro vergeven. De andere winnaars zijn Arborea (VK) en het Israëlische The Mediterranean Food Lab.

Voor meer informatie: info+biojournaal@odd.bot en www.odd.bot 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven