Papieren verpakking cartoPaper opnieuw verder ontwikkeld

"Dat de verpakking 100% recyclebaar is via het oud papier is goed voor de verkoop"

Tholen - Het milieuvriendelijke en plasticreducerende verpakkingsconcept cartoPaper van de Duitse flexodrukkerij cartomat werd opnieuw geoptimaliseerd. Het bijzonder stabiele, ademende papier is ondertussen in verschillende gewichten verkrijgbaar, meldt het management van de ontwikkelaar cartomat, gevestigd in het Duitse Willich.

"Het unieke papier werd gedurende een lange periode getest en heeft zich in vele opzichten bewezen", vertelt Cornelia Grips, woordvoerder van cartomat. "We willen dit papier blijven gebruiken vanwege de stabiliteit en de goede kwaliteit. Het is uitstekend bedrukbaar en is zacht van structuur. De consumenten zijn er ook enthousiast over. De belofte van een 100% papieren verpakking die via het oud papier gerecycled kan worden, draagt bij aan de sterke toename van de verkoop."


Een afbeelding uit de cartoPaper-verpakkingscatalogus

Milieuvriendelijk, effectief en marktconform verpakken
De perforaties geven goed zicht op de producten."Afhankelijk van productsoort, verpakkingsgrootte en verpakkingssoort adviseren we onze klanten individueel wat voor hen de optimale papierdikte, vormgeving, vorm en grootte is", vult Cornelia aan. "De innovatieve verpakkingsprocedure biedt iedere verpakker van groenten en fruit nieuwe mogelijkheden om milieuvriendelijk, effectief en marktconform te verpakken. Ook buiten de landsgrenzen, in het bijzonder in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië."

Het nieuwe concept cartoPaper-lid

Uitbreiding van het verpakkingsportfolio
"Ook het verdere verpakkingsportfolio heeft zich verder ontwikkeld: ondertussen is cartoPaper ook bruikbaar voor horizontale punnets (van Barsch of ilapak). Voor het sluiten van punnnets werd het product cartoPaper-lid ontwikkeld (Paardekooper)", besluit Cornelia.

Voor meer informatie:

Cornelia Grips
cartomat Willich GmbH
Gewerbepark Stahlwerk Becker
Schmelzerstraße 9, 47877 Willich
+49 2154 818855
cgrips@cartomat.de 
www.cartomat.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven