Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van cafébaas tot vitaminedealer

“Tot vier keer meer groenten en fruit verkopen”

Tholen – Juices als ei van Columbus voor de AGF-sector. Wanneer Chris van Eekelen in actie komt met zijn Juice Cruiser en workshops, dan verandert hij in een ware AGF-ambassadeur. Als Nederlanders dagelijks aan het juicen slaan, kan de AGF-verkoop verviervoudigen is zijn inschatting.

Chris van Eekelen, alias Kris Fris is tegenwoordig 'vitaminedealer' 

Chris heeft/had een druk bestaan. Overdag organiseert hij via Joy Company groepsuitjes en bedrijfsevenementen, ‘s avonds ging hij meteen door om in zijn eigen café de boel aan de gang te houden. ‘Ik voelde me op een gegeven moment erg moe. Iemand raadde me aan een sapkuur te doen. Dat werkte meteen, na de eerste dag voelde ik de energie al terugstromen”, vertelt Chris. De boost, die de sapkuur hem gaf, zorgde ervoor dat hij zich er helemaal in de materie van sappen en gezondheid ging verdiepen. Het werd een missie. Chris werd ‘vitaminedealer’ en sloot afgelopen februari zijn café om zich helemaal te richten op de sappen en Joy Company.


Het Saplab

Om een gezonde leefstijl te gaan promoten, knapte Chris een oude Mercedes 407 bus op en bouwde deze om tot Saplab ofwel Juice Cruiser. Hiermee komt hij op afspraak langs bij bedrijven, instellingen en scholen waarna de klep open gaat voor juices, shakes en shotjes, tezamen met een heleboel enthousiasme en informatie. In de foodtruck kunnen ook plant based (vegan) burgers en noodels worden klaargemaakt. “Dat is een gezond signaal naar werknemers, leerlingen, bewoners of klanten. We kunnen meteen ook een workshop aanbieden van waarin we het super effectieve principe van het drinken van écht vers, zelf gemaakte groente en fruit juices & shakes behandelen met ins en outs met betrekking tot je energy level, kwaaltjes en welvaartziekten en allround goed gevoel”, vertelt Chris.


De Juice Cruiser met het Saplab komt op afspraak langs op locatie

"Deelnemers aan een workshop kennen daarna meteen een aantal supergezonde recepten, weten hoe een sap machines werkt met de voor- en nadelen van de verschillende verkrijgbare types. Daarna en met een beetje goede wil kunnen deelnemers hun eigen vitaliteit naar een hoger level gaan tillen. Als ze een eigen (tweedehands) machientje aanschaffen, kunnen ze thuis aan de slag."


Zelf je sapje blenden op de fiets

Nog praktischer is de home clinic waarbij Chris langskomt met een juicer en een doos voor groenten en fruit. In ongeveer 1 uur zien deelnemers hoe ze snel, schoon en effectief zelf superjuices kunnen maken. “Bovendien zijn ze een schat aan begrijpelijke info rijker met betrekking tot het makkelijk boosten en ondersteunen van de eigen gezondheid. De Juicer laten wij een weekje achter om te gebruiken en het bonnetje van deze doos groenten en fruit is meteen een houvast als nieuw boodschappenlijstje! Lekker handig.”


Biologische AGF van Udea wordt afgeleverd bij het Saplab

Chris schiet daarmee ook een beetje in zijn eigen voet. Nu de activiteiten van Joy Company door de strenge coronaregels op een lager pitje staan, wil hij de verkoop van de door hem zelf ontwikkelde kant-en-klare detox sapkuren gaan professionaliseren. “In november lanceren we een website met bestelmogelijkheden. Hiermee wil ik echt een winstgevend bedrijfje proberen op te starten.” De sapkuren maakt hij van biologische AGF die hij bij Udea inkoopt. "Biologische groenten en fruit bevatten meer inhoudsstoffen", aldus Chris.


Saplab verkoopt ook eigen merk sappen op bestelling

Het missiewerk om mensen aan het sap produceren te krijgen, zet hij echter door waar mogelijk. De Juice Cruiser is officieel een afhaalpunt en dat maakt ambulante verkopen toegestaan. En dat is goed nieuws voor de AGF-sector. “Als groentewinkels sapmachines en blenders tezamen met info over gezondheid aan de man brengen, kunnen ze de algehele verkoop opkrikken. Ik schat dat één gezin dat juices tot een dagelijks ritueel maakt, vier keer meer groenten en fruit gebruikt”, besluit Chris.

Voor meer informatie
Chris van Eekelen
Joy Company/Juice Cruiser
T: 06 44 23 68 40
[email protected]   
@hetsaplab