Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogst Griekse bio-kruidenthee van Katerina en Kostas gearriveerd

BioThee meldt op Twitter dat vandaag een deel van de eerste levering van de nieuwe oogst van Katerina en Kostas uit Griekenland binnen is gekomen.

Op de eigen website (www.biothee.nl) staat het volgende berichtje hierover:  

"Als de natuur je de best mogelijke omstandigheden biedt ben je verplicht alleen producten van superieure kwaliteit te leveren" – Katerina & Kostas.

Katerina & Kostas erfden een stuk land van hun ouders aan de voet van de Olympus. Zij verbouwen er de meest fantastische kwaliteit biologisch gecertificeerde kruiden. Hun filosofie is simpel: respecteer mens en natuur.

Niet lang na het beëindigen van hun studies (Katerina heeft een B.Sc. in Bosbouw en Natuurlijk Milieu van de Aristotle Universiteit van Thessaloniki en Kostas een B.Sc. in chemie en een Ph.D. in Farmacologie van de Universiteit van Kreta, School voor Geneeskunde) beseften ze dat ze allebei iets nieuws wilden beginnen. Katerina’s liefde voor de natuur gaf hen het actieterrein: teelt van kruiden en specerijen.

De zaden waarmee Katerina en Kostas werken, zijn allemaal van Griekse oorsprong en ze zijn ofwel verkregen van de National Agricultural Research Foundation (N.AG.RE.F.) of verzameld van de inheemse flora. Er worden geen chemische meststoffen of pesticiden gebruikt; de natuur doet haar werk.

Voor het beste resultaat worden de kruiden met de hand geplukt en pas geoogst wanneer het maximum aan etherische olie in de plant is bereikt. Direct na de oogst gaan de kruiden naar de droogruimte waar het, zonder zonlicht, wordt gedroogd door een natuurlijke luchtstroom. Katerina en Kostas hanteren zeer hoge normen. Om die te bereiken gebruiken ze geen machines, maar wordt alles met de hand verwerkt.

Kijk voor meer foto's op de facebookpagina van Katharina en Kostas.

Voor meer informatie: [email protected] en www.biologischethee.nl 

Publicatiedatum: