Vakantie op de bio-boerderij in eigen land

"Normaliter gasten uit heel veel verschillende landen"

Tholen - Vanwege de corona-pandemie vieren veel Nederlanders deze zomer vakantie in eigen land. Merken de bio-ondernemers met vakantieverblijven op hun bedrijf dit ook? Wat navraag leert dat dit op diverse bedrijven inderdaad het geval is.

De appartementen en de Poldersuite van Blikopdepolder in Kamerik zijn deze zomer enkel door Nederlanders, Belgen en Duitsers afgehuurd. Bio-melkgeitenhouder Jan Kooijman: "Normaliter verwelkomen we gasten uit heel veel verschillende landen, via Airbnb. Dat is deze zomer duidelijk anders. Waar we andere jaren bijna geen Nederlanders op bezoek kregen, is nu ongeveer de helft afkomstig uit eigen land."

Jan vertelt dat de Belgen en Duitsers de accommodaties ook zeker kunnen waarderen. "Zij weten ons te vinden omdat ze hier met eigen auto naartoe kunnen komen. Hierdoor zijn ze er zeker van dat wanneer er iets aan de hand is, ze met hun eigen auto huiswaarts kunnen keren." Hij geeft aan dat sinds de horeca heropend is, de zaken weer gewoon goed lopen.

Biotel Achterhoek
Liane Arink vertelt dat Biotel Achterhoek in Lievelde de afgelopen maanden vooral gasten uit eigen land heeft mogen verwelkomen. "Het is hier niet perse drukker dan andere jaren geweest, wel bleven de gasten gemiddeld wat langer. Waar dat voorheen meestal om 2 of 3 nachten ging, bleven de Nederlanders vaak 4 of 5 dagen. Diverse gasten gaven aan dat ze onze accommodatie kozen als alternatief voor bijvoorbeeld een vakantie naar Turkije."

Biotel Achterhoek verhuurt 5 verschillende kamers (De Hemmele, Kamp, Boertje, Veur Deure en 't Vèèntje) en ontvangt daarin maximaal 10 gasten. Volgens Lianne moeten ze het ook veelal hebben van mond-tot-mond reclame. "Veel gasten geven aan dat ze via een bekende over ons hotel gehoord hebben. Herhaalde bezoeken hebben we ook met enige regelmaat. De meeste gasten kiezen niet bewust voor de accommodatie omdat deze zich op een bio-boerderij bevindt, maar staan wel open voor een rondleiding en meer informatie."

Voor meer informatie:

Jan Kooijman
Blikopdepolder
Van Teylingenweg 132
3471 GH Kamerik
06 23179236
info@blikopdepolder.nl  
www.blikopdepolder.nl 

Liane Arink
Biotel Achterhoek
Gasteveldsdijk 6
7137 PD Lievelde
06 36515349
info@biotelachterhoek.nl  
www.biotelachterhoek.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.