Bedrijven Agropolis slaan handen in elkaar

Op Agropolis zitten de bedrijven niet stil. Als incubator is het belangrijk om onderlinge samenwerkingen tussen onze bewoners te stimuleren. Alle bedrijven in de incubator en op de kwekerij worden aangemoedigd om elkaar te versterken. Zo vond Pleunis Biochamp een ideale partner in Stams IT voor het opzetten van een trackingsysteem voor het hele productproces dat plaatsvindt in de paddenstoelenkwekerij.


Koert Pleunis - zaakvoerder Pleunis Biochamp

Agropolis bewoner van het eerste uur
Pleunis Biochamp, een Agropolis-bewoner van het eerste uur, teelt op biologische wijze exotische paddenstoelen die verdeeld worden over België en Nederland. Met een nieuw track & trace systeem is het de bedoeling om in een oogopslag een verkocht product te kunnen traceren tot aan de oorsprong. Dit systeem is van belang en zelfs een verplichting om de voedselveiligheid en Biogarantie te waarborgen.

Nood aan nieuwe software
Het track & trace systeem houdt het hele proces bij, van aankoop van de substraten tot het transport naar de cellen, het oogsten, de verkoop ervan en aanwezige voorraden. Stams IT bouwt hiervoor een op maat gemaakte software voor Pleunis Biochamp. Naast het opvolgen van de paddenstoelen maakt de software het ook mogelijk om automatisch facturen te genereren, een maandelijkse massabalans op te maken en andere eigenschappen zoals kwaliteit van substraten, financiële gegevens enz. te raadplegen. Dergelijke software binnen paddenstoelenkwekerijen is nodig volgens Koert Pleunis. Stams IT wil de software dan ook samen met Pleunis Biochamp in de markt brengen voor andere geïnteresseerden.

"Schoolvoorbeeld van interne samenwerking"
Kristof Das, manager Agropolis: "Heel fijn om te zien dat onze community-building zijn vruchten afwerpt. Hieruit blijkt nog maar eens dat bedrijven die zich vestigen op Agropolis meer voordelen hebben als onze prachtige ligging, dat wordt zelfs tijdens deze moeilijke tijden nog maar eens duidelijk!"

Voor meer informatie:
Kristof Das
Agropolis
089 / 41 09 00
kristof.das@agropolis-kinrooi.be
www.agropolis-kinrooi.be 

Koert Pleunis
​Pleunis Mushrooms
+31 6 54255406
pleunismushrooms@live.nl
www.pleunismushrooms.nl 

Jonas Stams 
Stams IT
jonas.stams@stams-it.com  
www.stams-it.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven