Opstartfinanciering voor notenteelt en voedselbossen via verwaarding CO2-vastlegging

Ondernemers die plannen hebben om walnoten, hazelnoten of voedselbossen aan te planten, kunnen de CO2-vastlegging die ze daarmee realiseren tot waarde brengen via Nieuw Groen. Nieuw Groen bemiddelt in het vinden van bedrijven en burgers die hun CO2-uitstoot willen laten vastleggen via lokale, groene initiatieven.

Notenteelt in boomgaarden of stroken is goed te combineren met  akkerbouw en veehouderij en een interessante, toekomstgerichte bedrijfstak. De vraag naar noten neemt toe en de teelt is relatief arbeidsextensief. Daarnaast leggen notengaarden en voedselbossen veel CO2 uit de atmosfeer vast en dragen zo bij aan een gezond klimaat.

Steeds meer burgers willen hun CO2-voetafdruk verkleinen en ook bedrijven zijn op zoek naar manieren om hun klimaatimpact te verminderen. Nieuw Groen brengt hen in contact met groene initiatieven die CO2-vastlegging kunnen realiseren. Zo verlaagt Nieuw Groen de financiële drempel voor ondernemers die aan de slag willen met notenteelt en voedselbossen en biedt ze klimaatbewuste burgers en bedrijven de mogelijkheid om lokaal en laagdrempelig hun CO2-uitstoot vast te laten leggen.

Voorbeeld: Frank wil een voedselbos aanleggen, net buiten Zwolle. Via Nieuw Groen biedt hij de CO2-vastlegging aan die hij daarmee zal realiseren. Een aantal ondernemers en burgers uit de buurt is enthousiast over zijn plannen en laat hun CO2-uitstoot vastleggen door Frank. De inkomsten hieruit komen hem goed van pas voor de aanschaf van plantmateriaal en het opstellen van een beplantingsplan.

Na een uitgebreide kennismaking, worden onderlinge afspraken vastgelegd in een overeenkomst tussen Nieuw Groen en de initiatiefnemer. In september zullen de eerste groene initiatieven aangeboden worden op het online platform van Nieuw Groen. Naast de werving, verzorgt Nieuw Groen ook de communicatie met (potentiële) afnemers.   

Voor meer informatie:

Heleen Klinkert Vadalkar
Nieuw Groen
welkom@nieuw-groen.nl 
www.nieuw-groen.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven