Wijnboer Leon Masselink koos voor financiering via ZonnepanelenDelen

Varkensstallen maken plaats voor zonnepark op Wijngoed Montferland

Tholen - Als varkenshouder met een wijnbedrijf als neventak, zag Leon Masselink dat de toekomst voor de veehouderij een doodlopende weg was. Het wijnbedrijf dat na 2000 werd opgezet kende wel een positieve groeicurve. Inmiddels zijn de laatste varkens het bedrijf uit en zijn er in de heuvels van het Montferland en op boerenland in het buurtschap de Wals bij Gendringen op 4 hectare Achterhoekse bodem 2 wijngaarden aangelegd. Maar liefst 14.000 wijnstokken zorgen voor de productie van rode, witte en rosé wijnen van hoge kwaliteit. In de loop der jaren hebben wijnboer Leon Masselink en zijn vrouw Magda het wijngoed uitgebreid met een professionele wijnmakerij, wijnkelders en een Wijnhuis. De wijnen van Wijngoed Montferland zijn bekroond met nationale en internationale prijzen.

De lege stallen met asbest op de daken bleven voor de wijnbouwer echter een blok aan zijn been. "Ik was al snel bewust van de keuze  om deze ruimte in te zetten voor duurzame energie en zo kwamen we ook bij de zonnepanelen uit. Zo heb ik geparticipeerd in de pilot 'zon op het erf' van AGEM. In eerste instantie deden meer boeren mee, maar uiteindelijk bleef ik nog in m'n eentje over en ben ik het project zelf gaan trekken. Het was een weg van een lange adem, want toen we bij de banken aanklopten kregen we keer op keer te horen dat het project te klein was om gefinancierd te worden, terwijl er wel degelijk een verdienmodel opzit", vertelt Leon.

Een folder in de brievenbus attendeerde hem op de financieringsmogelijkheid via ZonnepanelenDelen.nl. Zij kregen de financiering wel voor elkaar en inmiddels is Leon zover dat de 6.500 zonnepanelen van 335 wp op zijn erf energie leveren. "Met onze contactpersoon Merijn van de Ven hebben we veel contact gehad en hij heeft erg zijn best voor ons gedaan. Uiteindelijk zijn we ook blij dat het park draait. Het was een weg van een lange adem, maar het past wel perfect in onze ambitie om een schoon wijnbedrijf te runnen!"

Volgens Merijn van de Ven van ZonnePanelenDelen ontvangt iedere ondernemer binnen 24 uur een financieringsvoorstel voor zijn zonnepanelen. "Aanvullend hebben we eind 2018 het ZonFonds opgericht waaruit we leningen vanaf EUR 200.000 tegen een scherpe rente vanaf 2,5% kunnen verstrekken. Hiermee hebben we de financieringskosten flink verlaagd voor de ondernemers die via ons hun zonnepanelen financieren. Voor ondernemers met braak land of een dak, die zich afvragen of energie een goede business voor ze is, is de financieringsmogelijkheid van ZonnepanelenDelen dan ook zeker een optie. Hiermee behouden ze de volle eigendomsrechten, maar krijgen ze wel een goedkope financiering."

Voor meer informatie:
ZonnepanelenDelen
Merijn van de Ven
+31 (0)6 16518122
merijn@zonnepanelendelen.nl   
https://financiering.zonnepanelendelen.nl/

Wijngoed Montferland
Leon Masselink
Munsterweg 4
7081 HJ Gendringen
leon@wijngoedmontferland.nl
www.wijngoedmontferland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven