Verdere integratie van de producenten, verwerkers & handelaren binnen het verenigingswerk

Bioland-marktpartners richten Bioland-Partner e.V. op

De Bioland-marktpartners hebben begin juli notarieel Bioland Partner e.V. als onderafdeling van Bioland e.V. opgericht. Met deze stap moeten de producenten, verwerkers en handelaren nauwer in het verenigingswerk geïntegreerd worden. "Als Bioland-marktpartner zijn we erg blij nu een stem binnen de vereniging te hebben", zegt Theresia Sanktjohanser, directeur van Quint GmbH & Co. KG. "In de nieuwe vorm hebben we veel meer mogelijkheden om de gehele vereniging te ondersteunen, aan de producentenrichtlijnen mee te werken en om intensief gezamenlijk informatie uit te wisselen.“

"We zijn blij dat de meer dan 1.200 Bioland-marktpartners eindelijk actief bij de Bioland-gemeenschap horen“, zegt Jan Plagge, voorzitter van Bioland e.V. "Als belangrijk onderdeel van de toegevoegde waardeketen moeten zij het verenigingswerk actief mede vormgeven en nauw meewerken aan de positionering van de vereniging."

Berit Gölitzer neemt de leiding van Bioland-Partner e.V. op zich. Zij is reeds in het 'Landesverband Ost' voor de Bioland-producenten, verwerkers en handelaren actief. In haar nieuwe functie werkt ze nauw samen met de directie bestaande uit vijf personen. Beslissingen nemen op het gebied van richtlijnen blijft nog steeds een taak van de gedelegeerden vergadering van Bioland e.V. Hierbij zal Bioland-Partner e.V. zes gedelegeerden zetels innemen.

Volker Krause, directeur van het Bioland-partnerbedrijf Bohlsener Mühle: "We willen actief aan de realisering van onze Bioland concepten werken. Net als de landbouwtelers hebben ook wij '7 principes' van de Bioland-levensmiddelproductie en de handel uitgewerkt. Daarbij is voor ons de samenwerking op de lange termijn binnen de gehele toegevoegde waardeketen bijzonder belangrijk, en dat tegen eerlijke condities voor iedereen. Door Bioland-Partner e.V. kunnen we dit nog beter vormgeven en hier met de gehele vereniging invloed op uitoefenen."

Reeds sinds 2016 werd er aan een nauwere betrokkenheid van de marktpartners binnen de totale vereniging gewerkt. In de herfst van 2019 heeft de gedelegeerden vergadering van Bioland e.V. het besluit ter oprichting van Bioland-Partner e.V. aangenomen. Daarnaast heeft de vereniging in mei het technisch comité 'verwerking' in het leven geroepen.

Vanaf 2022 wordt het lidmaatschap van de bestaande Bioland-marktpartners verplicht. Nieuwe marktpartners horen reeds contractueel tot Bioland-Partner e.V..

Bron: Bioland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.