Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nu al één van de bestellers bij Voelkel"

Primeur: haverdrank in statiegeldglas

Tholen - Biologische groothandel Odin komt met een primeur op de Nederlandse markt: haverdrank in statiegeldglas. "Dit is met recht een innovatie voor in de schappen. Waar andere merken voor tetra en plastic flessen kiezen, is dit de eerste haverdrank in een herbruikbare verpakking. Door de afwijkende verpakking valt deze haverdrank extra goed op in het schap", vertelt Sierd Hettema, bij Odin verantwoordelijk voor het assortiment graandranken.

De haverdrank in glazen fles is exclusief bij Odin verkrijgbaar en werd vorige week geïntroduceerd. "We verwachten veel van deze haverdrank. Niet voor niets won Voelkel hiermee in februari tijdens de BIOFACH een Best New Product Award. Bij Voelkel is de haverdrank nu al één van de bestsellers. De producent gaf aan overdonderd te zijn door de grote belangstelling voor deze nieuwkomer in Duitsland."

Odin werkt sinds een paar maanden samen met Voelkel, zo geeft Sierd aan. "Vlak voor de BIOFACH hebben we contact gezocht en op de beurs volgde de kennismaking. De bedrijfsfilosofie van Odin en Voelkel sluiten goed op elkaar aan. Zo is de Demeter-kwaliteit voor beide bedrijven erg belangrijk. Op de beurs zag ik de haverdrank staan en zijn we meteen in overleg gegaan over de introductie op de Nederlandse markt."

Jacob Voelkel (links) en Jurek Voelkel (rechts) met de haverdrink.

Voelkel maakt al 80 jaar sappen. Daar zijn later ook frisdranken bij gekomen. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot de grootste biologische fruitperserij in Duitsland. "Ze hebben goed marktonderzoek gedaan en kwamen daardoor op het idee om deze haverdrank te ontwikkelen en te verpakken in de voor dit merk herkenbare glazen statiegeldfles. Bij de productontwikkeling kwam de jarenlange ervaring goed van pas. Bij Voelkel weten ze wel hoe je consistentie en smaken het hele jaar door hetzelfde kunt houden."

De haverdrank bestaat uit zonnebloemolie, haver, zout en water. "Voelkel zet in op lokaal en regionaal. Alle haver is afkomstig van Bauckhoff, een ander bekend Duits bio-bedrijf waarbij regionale én biodynamische herkomst voorop staat. Door de natuurlijke suikers van haver is deze drank van zichzelf zoet genoeg. Er zijn dan ook geen extra suikers aan de haverdrank toegevoegd. Tevens is haverdrank vezel- mineraal- en eiwitrijk en bijzonder voedzaam.”

Sierd geeft aan dat de haverdrank ook nog eens glutenvrij is. "Dit drankje is niet alleen interessant voor consumenten die kampen met bepaalde intolerantie. Veel mensen kiezen vanwege de smaak en/of milieuaspecten voor plantaardige dranken. Ik sluit dan ook zeker niet uit dat Voelkel hier een complete lijn van gaat maken."

Vanaf deze week te koop voor de adviesverkoopprijs van € 1,99 per 750 ml.

Voor meer informatie:

Odin
De Panoven 1
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
[email protected]  
www.odin.nl