"Bij ons gaat kwaliteit vóór de prijs"

'Universal Healthstyle' lijkt actueler dan ooit

Tholen - Sinds de oprichting in 2001 gaat Mattisson Healthcare bij al haar producten voor puur, zuiver en zo duurzaam mogelijk. "Wij noemen dit zelf Universal Healthstyle: een gezonde lifestyle die allesomvattend is. Dus niet alleen goed voor de mens, maar ook voor het milieu en alle mensen in de hele keten. Dit gaat dus van grondstof tot het daadwerkelijke product dat wij op de markt brengen. Momenteel draaien we een twee keer hogere omzet dan voor Corona, dat laat naar mijn mening zien dat gezond leven in deze tijd nog belangrijker geworden is", vertelt oprichter Ruud van Tol.

De inspiratie voor zijn bedrijf vond hij in zijn vorige werk. Ruud werkte voor een vitaminemerk waarvoor hij vaak in de Verenigde Staten kwam, waar welvaartsziekten zoals diabetes al enorm in opkomst waren. "Ik zag daar ook een mogelijk oplossing, namelijk kwalitatief hoogwaardige voeding. We brengen met Mattisson alternatieve voedingsbronnen die een toegevoegde waarde op onze voeding zijn. Het gaat om pure, zuivere, onbewerkte en zo duurzaam mogelijke producten. En waar het kan, biologisch. Het komt namelijk wel eens voor dat er geen biologische variant beschikbaar is. Dit geldt bijvoorbeeld voor onze algenolie, een duurzaam alternatief voor biologische visolie."

Het aanbod functionele voeding dat Mattisson aanbiedt, is door de jaren heen enorm gegroeid. Het overgrote merendeel van de producten is door Mattisson zelf ontwikkeld. Ruud benadrukt dat Mattisson altijd voor A-kwaliteit gaat. "Bij ons gaat kwaliteit vóór de prijs. Dit principe hanteren we in de hele keten. De vraag is altijd of je voor goed of voor goedkoop kiest. Wij gaan voor goed, omdat wij geloven dat dit uiteindelijk voor iedereen gezonder is."

Edelgist zonder allergenen
Marie-José benadrukt dat Mattisson kiest voor een puur en zo hoogwaardig mogelijk product. Een voorbeeld hiervan is de edelgist. "Onze honderd procent pure edelgist groeit op biologische melasse, een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Wij verkiezen deze voedingsbodem boven tarwe. Bij de edelgist-varianten met tarwe als voedingsbodem worden het edelgist en de bodem niet gescheiden, waardoor dus ook tarwemeel in het product zit. Wij kiezen niet alleen voor bio-melasse als voedingsbodem, maar onze edelgist wordt ook weer gescheiden van deze bodem. In tegenstelling tot concurrerende producten bevatten Mattisson Edelgistvlokken dan ook geen allergenen."

Daarnaast is voor de groei van Edelgist ook stikstof nodig in het productieproces. Ook hierin maakt Mattisson een bewuste keuze: "Voor biologische edelgist mag alleen natuurlijke stikstof gebruikt worden van een plantaardige bron. Hierdoor duurt het productieproces van bio-edelgist ook veel langer dan van conventioneel. Het kostbare en lange productie- en scheidingsproces in combinatie met een biologische allergeenvrije bodem, zorgt ervoor dat de Mattisson Bio Edelgist duurder is dan een conventionele edelgistvariant of een biologische variant op een allergene Tarwemeelbodem.

Voor meer informatie:

Ruud van Tol
Mattisson Healthcare
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
030 6017378
ruud.vantol@mattisson.nl  
www.mattisson.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven