Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
KCB moest vaker ingrijpen bij naleving RIK

Interne kwaliteitscontrole AGF-handelsbedrijven rammelde vaker in 2019

Tholen - Er is in 2019 18 keer ingegrepen bij het niet naleven van het Reglement Interne Kwaliteitscontrole (RIK) van het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB). Een flinke stijging t.o.v. 2018, omdat na geconstateerde overtredingen deelnemers aan snel weer in de fout gingen, zo blijkt uit het KCB Jaarverslag over 2019

Handelsbedrijven kunnen lid worden van het RIK als ze een zorgsysteem voor productkwaliteit hebben dat voldoet aan de eisen van het RIK . Voordeel van lidmaatschap is dat de KCB minder controles uitvoert bij deelnemers.


Kwaliteitsproblemen met paprika in april 2019.

De controle wordt binnen het KCB uitgevoerd door de Commissie Toezicht Kwaliteitsvoorschriften Groenten en Fruit. De commissie heeft de taak de directie en het bestuur van het KCB te adviseren bij de uitvoering van het RIK. Ook adviseert de commissie over schriftelijke bezwaren van marktdeelnemers tegen hun indeling in het structureel toezicht, of de daarbij behorende facturen.

Twee stoppers in RIK
De commissie adviseerde in 2019, naast het 18 maal ingrijpen, tevens over de eventuele beëindiging van de RIK-deelname van twee deelnemers (2018: één). In alle gevallen volgde het KCB de adviezen van de commissie op.

Voor meer informatie:
Kwaliteits-Controle-Bureau  
www.kcb.nl
kcb@kcb.nl