Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Gefermenteerde drankjes in drie smaken

Lima presenteert, geïnspireerd op de Japanse traditie van het fermenteren, nieuwe drankjes in drie verschillende smaken. De Drinking Vinegars van Lima zijn vegan, honderd procent biologisch en zonder toegevoegde suikers.
 
Fermenteren, wat is het?
Bij fermentatie zetten bacteriën, schimmels of gisten bepaalde stoffen om in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur en het uiterlijk verandert. Dit gebeurt door micro-organismen die enzymen aanmaken, waardoor het product beter verteerbaar en langer houdbaar wordt. Het proces is van oudsher een manier om voedsel te verduurzamen, en heeft een heilzame werking. De bacteriën, schimmels en gisten die bij de fermentatie betrokken zijn kunnen geen kwaad.

Appel
De Drinking Vinegar Appel van Lima bestaat uit appelazijn van biologisch geteelde appels, die ontstaat door de vergisting van appelsap tot cider. "Na het gistingsproces vindt de azijnzuurfermentatie plaats. Hierdoor krijg je een ongepasteuriseerde, ongefilterde azijn, vol complexe smaken. Drinking Vinegar Appel kun je op verschillende manieren gebruiken. ’s Ochtends vermengd in een glas koud water (plat of bruisend) of kruidenthee, voor een verkwikkende start van de dag. Of gebruik het in een vinaigrette of saus voor bij een salade, verse groenten of gezonde tofu."

Gember Kurkuma
In dit drankje combineert Lima appelazijn met gember en kurkuma. "Deze combinatie zorgt voor een smaakexplosie: de frisse gember en de kurkuma brengt de smaak van het drankje in volledige harmonie. Drinking Vinegar Ginger Tumeric geeft een zoete, pittige touch aan dranken en gerechten. Net als Drinking Vinegar Appel is ook de smaak van gember en kurkuma heerlijk in cocktails of mocktails."

Granaatappel
Granaatappelazijn krijg je door het vergisten van granaatappelsap tot een granaatappelwijn, waarna azijnzuurfermentatie wordt ingezet. "Een complex proces, met als resultaat een verfrissend drankje met een verkwikkende werking. Lekker, heilzaam en zoals de andere smaken te gebruiken in verschillende drankjes en gerechten."

Voor meer informatie:  www.limafood.com 

Publicatiedatum: