Marian Blom: "Gevraagd voor meer steun voor ondernemers in de gehele keten"

Bestuur IFOAM EU op bezoek bij Eurocommissaris voor Milieu

Gisteren (woensdag 4 maart) bezocht Marian Blom (Projectmanager Bionext/Vice President IFOAM EU) samen met het IFOAM EU bestuur de Eurocommissaris voor Milieu, Virginijus Sinkevičius.

Marian: "Het was een goed gesprek dat met name ging over het feit dat de biologische landbouw niet alleen een prachtig, duurzaam productiesysteem is maar ook op het schap herkenbaar is voor miljoenen Europeanen. Wij hebben gevraagd voor meer steun voor ondernemers in de gehele keten. Als je dat goed organiseert in het GLB, de EU 'Farm to Fork Strategy' en in je biodiversiteitsstrategie is de kans dat de EU haar ambitieuze doelen bereikt rondom minder pesticidengebruik, schoner water, meer koolstofopslag in de bodem en meer duurzame producten in de winkelschappen, zeer groot."

Van links naar rechts: Eric Gall, deputy-director IFOAM EU, Eduardo Cuoco, director IFOAM EU, Marian Blom Vice-President IFOAM EU, Virginijus Sinkevičius Eurocommissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij, Jan Plagge, president IFOAM EU, Emanuele Busacca senior regulation officer IFOAM EU.

Voor meer informatie: blom@bionext.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven