'Olievlek' van Gkazas groeit door Deel de liefde-actie

"We hebben al duizenden 50 ml-blikjes verstuurd"

Tholen - "We hebben inmiddels al duizenden blikjes verstuurd. Veel mensen maken van de mogelijkheid gebruik om onze 50 milliliter-blikjes aan te vragen en weg te geven aan vrienden en familie", vertelt Floris Reurts van Gkazas Olijfolie. Hij doelt op de gratis blikjes van 50 milliliter die consumenten sinds eind 2019 kunnen aanvragen. Onder het mom van 'Deel de liefde' kan men online een gratis blikje aanvragen en meteen laten weten wie van zijn/haar vrienden en/of familie er ook eentje verdient.

Floris: "De actie loopt eigenlijk een beetje uit de hand, wel in positieve zin. Het is een succes, maar er komt ook wel veel werk bij kijken. De eerste lading blikjes is op, eind maart gaan we weer groots uitsturen." Met deze actie wil Gkazas Olijfolie zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de uit Kreta afkomstige olijfolie. "Het mooie is dat we dankzij deze actie ook heel veel mensen bereiken die normaal niet zo snel met onze olijfolie in aanraking zouden komen. Het levert veel mooie reviews op, velen vinden het superlekker."

Gkazas Olijfolie creëert hiermee een steeds grotere olievlek. "Wij zorgen er voor dat de olijfolie naar de consument gaat zoals de boer hem in Griekenland ook zou consumeren. We laten graag zien met hoeveel liefde deze olijfolie tot stand komt. Op onze website hebben we de laatste tijd 'Deel de liefde!-filmpjes' geplaatst met daarin het verhaal van onder meer een schapenhoeder en imker die hun beroep op dezelfde manier uitoefenen als de olijfboeren dat doen. En dat is met liefde voor de omgeving en uiteraard het product. Ze genieten hier zichtbaar van en dat vergeten wij hier in Nederland wel eens."

Floris en Tom Reurts op de BIOFACH 2020, met tussen hen in Antoine Debray.

Over Gkazas olijfolie
De Nederlands-Griekse familie Gkazas produceert extra vierge olijfolie op hun eigen land in Kreta én op dat van bevriende buren. De olijfgaard ligt in de bergen van centraal Kreta, waar de bodem wordt bemest door geiten en schapen die vrij grazen. De olijfbomen krijgen alleen water uit natuurlijke neerslag. En iedere winter worden de olijven met de hand geoogst en geperst. Het gaat om een op natuurlijke wijze gefilterde en koudgeperste Griekse olijfolie. De olie wordt niet gemengd met andere oliën en bevat geen toevoegingen.

Het verhaal is jaren geleden begonnen. Broers en zus Tom, Floris en Eva Reurts zijn dan nog pubers. Zij komen op hun vakantie in Kreta local George tegen. Die moet aan hun moeder worden voorgesteld. De vonk springt over en een huwelijk is het resultaat. George Gkazas is in het bezit van een olijfgaard op Kreta, net zoals de rest van zijn familieleden. Nu, meer dan tien jaar later, is Gkazas Olijfolie uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, dat tienduizenden liters biologische, extra vierge olijfolie per jaar van Kreta naar Nederland brengt.

Voor meer informatie:

Floris Reurts
Gkazas Olijfolie
Vespuccistraat 53H
1056 SH Amsterdam
020 2440672
06 51955763
floris@gkazasoil.com  
www.gkazasolijfolie.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.