Lehmann Natur aan de slag met Foodware 365

Lehmann Natur streeft ernaar om biologische groenten en fruit naar alle consumenten ter wereld te brengen. Dankzij de enorme toename in vraag naar biologische producten en een markt die niet in staat is om voldoende aanbod te leveren, groeit Lehmann in een rap tempo. "We hebben de afgelopen jaren een zeer succesvolle groei gerealiseerd, maar zijn nu beperkt door onze huidige ERP- en IT-middelen om de volgende stap te maken", aldus Julius Luger, verantwoordelijk IT-manager. "Na ons contact met Schouw Informatisering geloven we dat de toekomst er veelbelovend uitziet met de mogelijkheden die de Foodware 365-oplossing ons zal bieden."


Robert Emmen van Schouw Informatisering met Julius Luger van Lehmann Natur


Lehmann Natur is opgericht in 1988 door Friedrich Lehmann als een 100% biologische groenten- en fruitimporteur. Friedrich Lehmann, die zijn tijd ver vooruit was, wilde persoonlijk de toekomst veranderen en begon daarvoor boeren te overtuigen om hun producten biologisch te verbouwen en ze te helpen met alles rondom biologische landbouw. Hij overtuigde hen van het belang voor het hele ecologische systeem om zich te concentreren op biologische landbouw. Tegenwoordig heeft Lehmann Natur zowel een eigen productie- als import- en exporthandel.

Focus op kwaliteit, boven en voorbij de norm
Lehmann wil ervoor zorgen dat hun handelspartners klanten hoogwaardige biologische producten blijven bieden. Daarom hebben ze aanvullende maatregelen ontwikkeld voor kwaliteitscontrole van hun leveranciers. Deze gaan veel verder dan de reguliere biologische inspectie certificeringen en garanderen de kwaliteit van de goederen van de velden tot aan de kassa.

Gegarandeerde kwaliteit dankzij IT-processen en diensten
Lehmann gaat uiterst zorgvuldig om met hun processen en verpakkingen. Elk onderdeel van het verwerkingsproces wordt voortdurend gevolgd in de gehele productieketen. Bovendien biedt Lehmann een uitgebreid scala aan diensten, van oogst tot de inspectie van inkomende goederen, opslag, rijping, voorbereiding, verpakking, inklaring, verzending en distributie. Dat is hoe Lehmann hun kwaliteit garandeert. "Gezien Lehmann een zeer snelle groei doormaakt, kon onze vorige IT-oplossing onze eisen niet bijhouden", zegt Julius Luger. Dit bracht Lehmann ertoe om alternatieve IT-oplossingen te zoeken; en hier kwam Foodware 365 om de hoek kijken.

Faciliteren van snelle groei met Foodware 365
Na het vergelijken van oplossingen van over de hele wereld en het doen van veel onderzoek, kwam Lehmann in contact met de mensen van Schouw Informatisering over hun Foodware 365-oplossing. "Meteen leek er een goede band te zijn tussen Lehmann en de mensen van Schouw, zij hadden alle juiste antwoorden en informatie op onze zorgen en hun klanten spraken ook zeer positief over hen", zegt Julius Luger. "Lehmann heeft een partner nodig die innovatief is, snel kan schakelen en ons kan bijstaan in de toekomst. We zijn op zoek naar een nieuwe start met een softwareleverancier die toekomstgericht is en de snelle groei waarmee we worden geconfronteerd, kan blijven volgen." Lehmann Natur beschouwt de implementatie van Foodware 365 als een belangrijke factor om hun groei te realiseren. Ze zien geen limiet aan hun groeipotentieel met de juiste IT-middelen. "Wij geloven dat er nog veel kansen voor ons liggen om onze processen te verbeteren, we hebben veel gegevens, maar we kunnen deze nog niet verwerken en ervan profiteren. Maar de toekomst ziet er veelbelovend uit met de mogelijkheden die Foodware 365 ons zal bieden."

Foodware 365 oplossing
Met meer dan 20 jaar ervaring en 100% focus op food helpen we alle soorten food bedrijven, van start-up tot enterprise niveau. Dankzij ons wereldwijde netwerk van implementatiepartners hebben we wereldwijd meer dan 300 foodklanten die Foodware 365 dagelijks gebruiken in de hele supply chain. Foodware 365 is gebaseerd op de nieuwste Microsoft Dynamics 365 technologie, beschikbaar voor zowel Business Central als Finance & Operations.

Voor meer informatie:

Schouw Informatisering
Bredaseweg 172
4872 LA­­ Breda
076 5042520
info@schouw.org    
www.schouw.org  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.